El plenari de l’Ajuntament de Godella, va aprovar una moció presentada pel BLOC-Compromís per Godella instant a la Generalitat Valenciana i catalana, a negociar un acord de reciprocitat en les emissions de TV3 i C9 en els seus respectius territoris.
El regidor del BLOC Ginés Ruiz, va destacar com la Constitució espanyola i la Carta Europea de les llengües regionals, consideren les diverses llengües no estatals, com un patrimoni cultural comú protegir. El pluralisme lingüístic és un valor i no un obstacle i els poders públics tenen l’obligació de defendre’l i respectar-lo, sobretot pel que respecta als mitjans de comunicació audiovisuals i escrits. “Es inconcebible, que en la Europa de les fronteres obertes, quan podem sintonitzar centenars d’emissores i canals de tot el món, se’ns prive de l’accés a uns mitjans, de una comunitat veïna amb qui compartim cultura, història i relacions econòmiques i que hem disfrutat durant anys sense problemes. Condemnem totes les formes de censura”, va afegir.
També va demanar que el govern central desbloqueje la discussió de la Iniciativa Legislativa Popular “Televisió sense fronteres” i concedisca un nou canal múltiplex de TDT per a possibilitar la reciprocitat de les emissions de tots el Canals públics valencians i catalans.
La moció va resultar aprovada amb 8 vots del BLOC, PSOE i grup mixt, 7 vots en contra (PP) i una abstenció (PP) malgrat que un text idèntic havia estat consensuat i aprovat per unanimitat de tot els grups municipals de l’Ajuntament de Castelló.
Godella 1 de Marc de 2011

Secretaria de premsa
BLOC-Compromís per Godella
Tfón: 607.389.263