El PP proposa prohibir les competències d’educació i sanitat als ajuntaments. Això suposa que les escoletes infantils, els centres municipals de formació d’adults i els conservatoris de música passaran per la força a mans de la Generalitat, qui a hores d’ara és incapaç d’assumir aquests serveis.

Serveis tan importants pel nostre dia a dia corren un seriós perill de desaparèixer. No és poca cosa: serveis d’educació necessaris i un element principal de la nostra identitat com les bandes de música es queden a la corda fluixa.

La Generalitat ha demostrat que és insolvent -a causa d’un finançament autonòmic que ens espolia i del malbaratament de recursos públics- i no la creiem capaç de prestar aquests serveis a la ciutadania.

Els llocs de treball a les escoletes infantils, escoles d’adults i conservatoris, milers de persones, perillen amb aquesta proposta del PP. Per tant, generaran més atur.

Tot pareix indicar que anem cap a la privatització de més serveis públics. El PP ha d’aclarir, tant a nivell municipal com a nivell autonòmic, si tots els serveis afectats per la proposta de reforma se seguiran prestant i en quines condicions.

La proposta de reforma de l’administració local és una conseqüència directa de les polítiques d’austericidi aplicades per PP i PSOE per pagar un deute que no és responsabilitat de la ciutadania.

De nou, el compliment del famós article 135 de la Constitució, aprovat en una reforma exprés de PP i PSOE, és qui impulsa aquesta reforma, que s’està fent sense el debat necessari.

Des de Compromís creiem fermament en els ajuntaments i en els serveis públic de proximitat. En comptes de treure competències i ofegar econòmicament els municipis el que cal és una reforma real de la distribució de recursos: si la Generalitat i els ajuntaments són qui presten els principals serveis cal que tinguen un finançament just i suficient.

Eva Sanchis