“L’article sisé de l’Estatut d’Autonomia estableix que la llengua pròpia de la Comunitat Valenciana és el valencià, que es la llengua oficial igual que ho és el castellà, que totes les persones tenim dret a conéixer-los i a usar-los i a rebre l’ensenyament del, i en valencià.

També manté que la Generalitat garantirà l’ús normal i oficial de les dos llengües, i adoptarà les mesures necessàries per tal d’assegurar-ne el seu coneixement.
Ningú no podrà ser discriminat per raó de la seua llengua.
S’atorgarà especial protecció i respecte a la recuperació del valencià.
La llei establirà els criteris d’aplicació de la llengua pròpia en l’Administració i l’ensenyament.
Es delimitaran per llei els territoris en els quals predomine l’ús d’una llengua o de l’altra, així com els que puguen ser exceptuats de l’ensenyament i de l’ús de la llengua pròpia de la Comunitat Valenciana.

La llei d’ús i ensenyament del valencià aprovada l’any 1983 ja va establir que Godella era un municipi amb prodomini lingüístic del valencià.

En base a esta normativa i sobretot per tal de poder fer efectiu els dret de tots les persones a poder ser ateses en la seua llengua quan acudeixen a l’administrat s’estableix el perfil lingüístic d’aquells llocs de treball que tinguen atenció o relació directa amb els ciutadans i ciutadanes.

Per tant jo crec que l’aprovació d’este perfil lingüístic es una decisió molt positiva i espere comptar amb el vot favorable de tots els representants polítics d’este plenari perquè no se m’acudeix cap motiu per votar en contra de que les persones que vinguen al nostre ajuntament puguen ser ateses en la llengua pròpia dels valencians.”

Hui al plenari de l’Ajuntament de Godella hem aprovat el requist lingüístic per a totes les places que tenen atenció al públic. Esta ha sigut la meua intevención introductòria i no ser perquè pensava que el PP s’abstindria però finalment ha votat en contra, !quina llàstima que hi haja persones que no evolucionen!: però per a mi com a regidora de personal és un dia d’alegria
Eva Sanchís

(El punt a partir del minut 44. l’intervenció d’Eva a partir del minut 46)