En els últims anys Godella s’ha tornat a col·locar al mapa agrari de València i la seua área metropolitana. La recuperació de la figura del síndic, perduda fa més d’un segle i mig, i les polítiques de promoció de l’horta amb iniciatives com ara els horts d’oci i el mercat de venda directa han convertit aquesta localitat en un referent a la comarca en aquesta matèria. Dijous passat, a més, el Consell Agrari local va ser convidat pel president del Tribunal de les Aigües, Enric Aguilar, per visitar les instal·lacions d’aquesta institució mil·lenària.

«Ha estat una visita magnifica, moltes gràcies al Tribunal de les Aigües i al seu president Enrique que ha sigut durant molt de temps membre del Consell Agrari de Godella. Hui hem après molt i també hem comprovat que les administracions tenen molt abandonat aquest Tribunal històric per al món. Esperem que visites com estes facen que l’apreciem i valorem més, no només amb paraules, sino amb fets i amb inversions».

Després de conèixer els indrets de l’edifici de treball del Tribunal, l’expedició godellana assistí des d’un lloc de privilegi a la sessió setmanal que congregà centenars d’afectats de les comunitats regants de nou sèquies, de curiosos i de vianants. Per finalitzar la jornada, signaren al llibre de visites de la institució.

oficial grup_1 placa