Godella rebutja la nova regulació de la interrupció de l’embaràs

Els grups municipals del PSPV-PSOE, Esquerra Unida i Bloc-Compromís de l’Ajuntament de Godella van aprovar, en el passat ple ordinari, la moció presentada, de forma conjunta, en defensa de la lliure decisió de les dones i en contra de la nova regulació de la interrupció de l’embaràs. A més, van sol·licitar al Govern d’Espanya la retirada de l’avantprojecte de reforma de la llei de l’avortament anunciada pel ministre Gallardón i van rebutjar «la regressió que en suposaria l’aprovació perquè restringeix drets fonamentals de les dones en relació amb la seua maternitat, en coarta la capacitat de decisió i en posa en risc la salut sexual i reproductiva», exposaven en els punts de l’acord.

«L’aprovació per part del Consell de Ministres de la nova regulació de la interrupció voluntària de l’embaràs serà una de les lleis d’avortament més restrictives del món occidental i, així, Espanya serà el primer país que quan legisla sobre l’avortament retrocedeix», va assegurar la regidora de Benestar Social, Rosa Barat.

La moció, que va eixir endavant amb els vots a favor de totes les persones membres de l’equip de govern, va ser votada lliurement pels regidors del Partit Popular que, majoritàriament, es van abstenir.

«Açò suposa un retorn al passat, fins i tot més enllà de la primera llei de l’any 1985, i que les dones espanyoles tinguen dues opcions, avortar fora d’Espanya si tenen recursos per a fer-ho, o bé avortar a Espanya en condicions de clandestinitat amb el consegüent risc per a la seua salut i la seua vida», va assenyalar Barat.

Si el PP aprova aquesta reforma, Espanya serà, juntament, amb Malta, Irlanda i Polònia, un dels països més restrictius en la seua regulació de l’avortament, i l’únic que ha modificat la seua legislació per a fer-la més restrictiva. L’actual legislació, la Llei Orgànica 2/2010, de 3 de març, de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs reconeix a les dones el dret a una maternitat lliurement decidida, la qual cosa implica, entre altres coses, que les dones decidisquen sobre el seu embaràs i que aqueixa decisió –conscient i responsable– siga respectada.

«Només amb una educació sexual adequada i amb la millora en l’accés als mètodes anticonceptius, podrem prevenir de manera més efectiva, especialment en persones joves, les infeccions de transmissió sexual i els embarassos no desitjats i, per tant, el nombre d’interrupcions voluntàries de l’embaràs», va concloure la regidora de l’Àrea qui va considerar que «no hi ha raons socials, jurídiques ni mèdiques que justifiquen la reforma que planteja el govern, tan sols congratular-se amb els sectors més ultraconservadors i catòlics del nostre país i oblidar el compromís social i democràtic de governar per a la majoria».

Arxivat en: General, Mocions, Mocions, Plenaris, Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *