dipticoMujeres8val.inddAmb motiu de la celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Godella organitza La Setmana de la Dona, del 3 al 10 de març, en la qual es realitzaran diferents activitats amb l’objectiu de remarcar el paper, cada vegada més actiu, de les dones en la nostra societat.

L’acte inaugural anirà a càrrec de l’alcalde de la localitat, Josep Manel San Fèlix, i la regidora d’Igualtat, Rosa Barat. Tots dos acudiran a l’exposició de treballs manuals de l’Associació d’Ames de Casa Tyrius que, juntament amb les regidories de Comunicació i d’Esports, el Mercat de Venda Directa i el Taller de Teatre de l’EPA, han col·laborat en la materialització de totes aquestes iniciatives. L’acte tindrà lloc el dilluns 3 de març, a les 18.00 h, al local Tyrius, situat al c/ Major, 48. I a les 20.00 h, El Vaixell, de Ràdio Godella, dedicarà un programa especial a la figura de la dona titulat Mujeres de agua.

Ja el dimarts 4, al matí, s’impartirà un taller de risoteràpia dirigit per la psicòloga Eva Vives Andrés, a l’aula de Villa Teresita i per la vesprada, les mestresses de casa Qualitat de Vida celebraran el seu playback. D’altra banda, el dijous 6 de març, les persones integrants del Taller de Teatre de l’EPA, dirigides per Josep Vicent Domínguez, interpretaran l’obra Las mujeres solas en el carro de la farsa, al teatre Capitoli. A la mateixa hora i seguint el solc del Vaixell, BIM ràdio 2.0 també dedicarà el seu programa a les dones.

El divendres 7 de març, i després dels tallers d’exercicis terapèutics per a la tercera edat, al jardí de Villa Teresita, es presentarà la taula redona titulada «Godella, 20 anys després. 20 anys en què el bàsquet femení va col·locar Godella al cim del món», en la qual participaran Ana Belén Álvaro, Marina Ferragut i Dolors Escamilla; totes elles protagonistes de l’època daurada del bàsquet valencià.

El matí del dissabte 8 estarà dedicat als més menuts amb un contacontes interactiu, Mascarita clown en el reino del revés, que actuarà al Mercat de Venda Directa que cada dissabte es fa a la localitat. Ja a la vesprada, a les 18.00 h, el programa We are the robots de Ràdio Godella n’incorporarà la seua visió. A les 19.00 h, tindrà lloc la manifestació a favor de la dona que s’organitza a la ciutat de València i que eixirà des de la plaça del Parterre.

Finalment, el dilluns 10 de març, a les 17.15 h, la psicòloga Raquel Barletta presentarà el film Hysteria, al cinefòrum organitzat al saló d’actes de Villa Teresita. Aquesta serà la cirereta del pastís d’una setmana repleta d’activitats a favor del reconeixement de la dona.