VI Festival Internacional ‘Residències de Música de Cambra’ de Godella

CartelV2014-final

El compositor, catedràtic i músic Antón García Abril, Premi Nacional de Música i Premi Iberoamericà de la Música Tomás Luis de Victoria (el Cervantes de la música clàssica), serà homenatjat durant el Festival de Música de Cambra que tindrà lloc del 30 de juny al 8 de juliol a Godella.

Amb motiu del seu 80 aniversari –encara que recentment va complir ja els 81–, l’autor de bandes sonores inoblidables com Sor Citroën, Vente a Alemania, Pepe; El Hombre y la tierra, Los santos inicentes i Brigada Central entre moltes altres, clausurarà el Festival amb un concert, un assaig, una xarrada i un sopar oberts al públic.

El Festival, que arriba a la seua sisena edició, mantindrà la seua filosofia de servir de punt de trobada entre grans solistes de la música clàssica i joves talents. De fet, els primers protagonistes seran aqueixos músics emergents del panorama nacional que, després de diversos tallers i assajos oberts, formaran part del cartell de la major part dels concerts. En el del 3 de juliol, que tindrà lloc a les 22 hores, en el teatre Capitoli, compartiran escenari amb l’ensemble resident Moonwinds i amb Carlos Marín. El programa revisarà el Trio HobXV 25 de Haydn i l’Octet D.803 en fa major, de Schubert.

Els joves talents oferiran una nova audició el dia 4, juntament amb la guanyadora del concurs Intercentros, al Centre d’Art Villa Eugenia, a les 22.30 hores. El segon dels concerts oficials es traslladarà a l’ermita de Campolivar. En ell s’interpretaran obres de Mozart, Golud i Rossini. En la recta final, els joves talents, l’Orquestra del Festival i l’Ensemble Moonwinds repassaran la Serenata de Strauss i el Rondó de Mozart en el qual actuarà com a solista Goga Dimchevski. En la segona part del tercer concert, el pianista Carles Marín se sumarà a l’espectacle amb l’Eine Kleine Nachtmusik i el Concert per a piano nº 17, de Mozart. Serà el 6 de juliol a les 20.30 hores, al teatre Capitoli.

El colofó arribarà el dia 8, també al Capitoli, amb Antón García Abril com a gran protagonista, amb el flautista Álvaro Octavio i amb un altre dels grans pianistes del nostre país, Juan Carlos Garbayo. En ell s’interpretaran el Quartet Agripa i el Concert de la Malvarrosa de García Abril i una segona part amb obres de John Williams, Rolf Kühn, Paquito D’Rivera i Peter Heidrich

Arxivat en: Compromís, Cultura i Educació, Godella, INFORMACIÓ, Música, NotíciesGodella, Temes, Uncategorized, València

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *