Imagen

Les periodistes Empar Marco i Esperança Camps novelen el tancament de Canal 9

El fos a negre de Canal 9 que indicava el final de més de vint anys de la Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) és una metàfora del succeït en la societat valenciana en els últims temps. Les periodistes Esperança Camps i Empar Marco, que van viure el seu tancament des de dins, narren a Vertigen els dramàtics esdeveniments del mes de novembre del 2013 que van suposar l’apagada de la televisió autonòmica. La novel·la, publicada recentment per Sembra Llibres, es presenta aquest dijous 23 d’octubre, a les 20 hores, al centre d’art Villa Eugenia de Godella, localitat natal d’Empar Marco que actualment treballa com a corresponsal de TVE 3 a València. La presentació de l’acte serà a càrrec de Maria Josep Poquet, una de les primeres veus de la ràdio en valencià i treballadora de la radiotelevisió valenciana. En la presentació també participaran l’escriptor Carles Cano, l’editor de Sembra Llibres Joan Carles Girbés i el músic i compositor Borja Penalba, que oferirà als assistents un recital de guitarra. «La presentació de Vertigen està concebuda com un acte festiu, però sense defugir el debat i la reflexió que proposen les autores al seu llibre», assenyala Eva Sanchis, alcaldessa de Godella.
Vertigen és una història novelada amb molta realitat. «Esperança i jo som periodistes i com a tals hem fet una recerca periodística prèvia. Encara que ho hem emmarcat en una història de ficció partim de fets reals», afirma Marco. Com es pot llegir en la sinopsi del llibre: «En Vertigen es fa difícil destriar què és realitat i què és ficció. Els dos elements són necessaris per a descriure uns dies foscos a la València convulsa».

(text estret de la web de l’Ajuntament de Godela: http://www.godella.es/va/content/les-periodistes-empar-marco-i-esperanca-camps-novelen-el-tancament-de-canal-9)