Godella homenatja a Vicent Andrés Estellés

Si cliqueu en l’enllaç següent, us descarregareu la unitat didàctica d’Estellès, feta per Antoni Portilla Granell i el Taller d’Història Local de Godella amb l’ajuda de l’Ajuntament de Godella:  http://www.godella.es/va/sites/godella.portalesmunicipales.es/files/DOTZENA%20MAQUETACIO%CC%81_0.pdf

 Algunes fotos de l’acte:

Estelles

 

nou-cartell_estelles

El Taller d’Història Local presenta la Unitat Didàctica elaborada per Antoni Portilla Granell i l’antologia d’Estellés 150 poemes d’amor, de mort i de pàtria.

Godella forma part de l’imaginari vital i literari de Vicent Andrés Estellés, poeta nascut al 1924 a la veïna Burjassot i reconegut de manera tardana com el millor poeta valencià del segle XX i un dels clàssics de la literatura en la nostra llengua, a l’altura d’Ausiàs March. Es compleixen seixanta anys des que li fóra atorgada la màxima condecoració —la Flor Natural— dels Jocs Florals del Bicentenari, celebrats a Godella l’any 1954. Personatges il·lustres i llocs emblemàtics del nostre municipi —Ignacio Pinazo, Joan Peset Aleixandre, l’ermita del Salvador, els seus horts,…— apareixen reflectits en alguns dels seus poemes, arreplegats ara a l’antologia poètica 150 poemes d’amor, mort i pàtria que forma part de la Unitat Didàctica que es presentarà divendres 21 d’octubre, a les 19.30 h, al teatre Capitoli.

L’acte inclou el recital Pau Alabajos diu Mural del País Valencià de Vicent Andrés Estellés, al qual el cantautor de Torrent posa música a alguns dels poemes estellesians, entre ells Asumiràs la veu d’un poble, Testament o A la vora del Barranc del Carraixet.
El responsable de la selecció dels poemes que apareixen en aquesta antologia ha sigut Antoni Portilla, secretari del Taller d’Història Local de Godella, entitat responsable de l’edició del llibre juntament amb els Ajuntaments de Godella i Burjassot i la Fundació Vicent Andrés Estellés. Aquestes institucions també van col·laborar a la fi de l’any passat en l’edició d’Estellés euskaraz (Bostezo Llibres, 2013), primera antologia de Vicent Andrés Estellés traduïda al basc. 150 poemes d’amor, mort i pàtria inclou en la seua part final informació sobre la Ruta Estellés, iniciada a Burjassot i que pròximament tindrà la seua continuïtat a Godella, i una unitat didàctica per a acostar-se a l’obra del poeta de manera pedagògica, idònia per a presentar-ho a les generacions més joves.

«Amb aquesta unitat didàctica pretenem descobrir Estellés en les seues diferents variants, el poeta de l’amor, de la mort, de l’erotisme, de la quotidianitat i del compromís amb el seu poble i la seua llengua», recorda Eva Sanchis, alcaldessa de Godella, en el pròleg del llibre, que disposa també de textos de la família de Vicent Andrés Estellés, del president del Taller d’Història Local Josep Vicent López Gil, de Lluna Arias, regidora de Medi ambient, Espai Dóna i Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Burjassot, i una ressenya biogràfica d’Estellés elaborada per Vicent Senent. «La unitat didàctica pretén esmicolar al màxim els poemes que he seleccionat amb la finalitat que els alumnes aprofundisquen en la poesia d’Estellés», explica Portilla, antòleg de la publicació, en la introducció al llibre.

Arxivat en: Cultura i Educació, Godella, INFORMACIÓ, NotíciesGodella, Regidoria d'Educació, Temes, Uncategorized, Valencià

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *