ImatgeL’escriptor i contacontes valencià  Carles Cano presentarà, dimarts vinent, 23 de desembre, a les 18 hores, a la Biblioteca Municipal de Godella, els seus tres últims contes infantils, ¡¡¡Abuelooo…!!!, El nap gegant i¡¡¡Abuelaaa…!!!

Després dels èxits de ¡¡¡Papá…!!! (Anaya, 2007) i ¡¡¡Mamà…!!! (Anaya, 2012), ¡¡¡Abuelooo…!!! (Anaya, 2014) i ¡¡¡Abuelaaa…!!! (Anaya, 2014) completen la saga de contes infantils familiars. Si l’avi barrejava la Caputxeta amb un drac en el bosc, unia en una inseparable amistat el llop amb un dels porquets o coronava rei el Gat amb botes, el cas de l’àvia és diferent. Les ombres de la nit s’esvairan gràcies a una festa amb uns convidats molt especials: els seus amics dels contes. Tots dos contes han sigut il·lustrats per Paco Gimémenz. El nap gegant és la tercera obra publicada per Carles Cano el 2014 (Andana editorial). En aquesta ocasió, el protagonista és un hortolà que sempre deia a les seues hortalisses: creixeu i feu-vos grans. I va resultar que un nap li va fer cas i es va fer gran, enorme, gegant. Quan va intentar arrancar-lo no tenia suficients forces, i va cridar la seua dona. Entre els dos tampoc van poder, i van cridar la vaca, i el gos, i el gat… El nap gegant ha sigut il·lustrat per César Barceló.

Carles Cano va nàixer a València l’any de la riuada i sota un signe d’aigua: peixos. Ha treballat de fuster, de tallista en fusta, de cambrer, de professor de ball, de professor de valencià, de locutor i guionista de ràdio i televisió, de contacontes, d’escriptor…

Com a contacontes ha participat en alguns festivals internacionals en diversos països com ara: Guinea Equatorial, França, Mèxic, Argentina, el Marroc i el Regne Unit, així com a tot l’Estat espanyol.

Cano assegura que va començar a escriure en els anys 80 per una aposta «i ara seguisc apostant contra mi mateix. A voltes perd, però quan guanye és fantàstic… Això m’anima a seguir jugant».

Text extret de http://www.godella.es/va/content/carles-cano-presentara-tres-dels-seus-contes-infantils-la-biblioteca