L’anomenat “Pacte d’Alcaldes”, iniciativa de l’Eurogrup VERDS-ALE, s’ha oficialitzat en el Centre Octubre per alcaldes de Compromís de totes les comarques del País Valencià.

El document mitjançant el qual els ajuntaments governats per Compromís s’han compromès a reduir les emissions de CO2 un 20% abans del 2020, ha sigut presentat per l’eurodiputat de Compromís-Primavera Europea, Jordi Sebastià, qui ha destacat “la necessitat d’implicar els governs locals en la lluita contra el canvi climàtic perquè és on es dissenyen i apliquen mesures i projectes concrets”.

El Pacte d’Alcaldes es concreta en l’elaboració un Inventari d’Emissions de Referència i la presentació d’un Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible que incloga les accions fonamentals que preveuen dur a terme dins d’un sistema de suport, cooperació i intercanvi d’informació entre els signants.

Des de Compromís s’ha denunciat com l’Estat Espanyol en els últims anys ha trampejat el desenvolupament de les Energies Renovables per la pressió de les oligarquies de les companyies elèctriques, causant l’enfonsament d’un sector econòmic punter, viable i sostenible. “És per això que en Compromís, hem de fer una aposta ferma per un ús de l’Energia sostenible que genere riquesa, respecte l’entorn i faça front a aquells interessos que consenten que en aquests temps de crisis les famílies també patisquen allò que es denomina pobresa energètica”, ha criticat la responsable de l’àrea institucional de Compromís i coordinadora de l’acte, Teresa García.

La signatura del Pacte dels Alcaldes, és un compromís VOLUNTARI pel qual els municipis assumeixen l’objectiu de reduir les seues emissions de CO2 més d’un 20% en 2020, d’acord amb els objectius de la UE establits l’any 2008 quan va aprovar el paquet de mesures sobre energia i canvi climàtic iniciant així un recorregut d’accions en defensa del clima i la independència energètica del conjunt de la UE.

Més informació:

http://blogs.laveupv.com/particiveu/blog/12368/alcaldies-de-compromis-signen-un-pacte-per-lus-denergies-sostenibles

Pacte d’Alcaldies. Compromís amb una energia sostenible local