Després de què en el dia d’ahir finalitzara el termini per a la recollida d’avals, Compromís ha oficialitzat hui les candidatures per a les primàries de la coalició per a les pròximes eleccions municipals i autonòmiques. Un total de 433 candidats i candidates podran ser triats per la ciutadania per a formar part de les llistes de la coalició Compromís en unes eleccions primàries que tindran lloc el pròxim 31 de gener en votació presencial i del 28 al 30 en votació telemàtica.

La co portaveu de la coalició, Mónica Oltra, serà la candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat en ser la seua l’única candidatura en presentar-se i recollir els avals necessaris. Oltra ocuparà el lloc número 1 per la circumscripció de València. El també co portaveu de la coalició, Enric Morera, serà el cap de llista autonòmica de la circumscripció de València en ser la seua l’única candidatura en presentar-se i recollir els avals. Morera ocuparà el lloc número 2 per la circumscripció de València. Per a la resta de la llista de la circumscripció de València han sigut un total de 38 els candidats i candidates que han aconseguit els avals necessaris.

En la circumscripció d’Alacant, després de la recollida d’avals, els candidats i candidates per a encapçalar la llista en són 5: Josep Nadal, Mireia Mollà, Rafa Climent, Josep Crespo i Marian Campello. Per a la resta de la llista la ciutadania podrà triar entre 20 candidats i candidates.

Els candidats i candidates per a encapçalar la llista autonòmica de Compromís per la circumscripció de Castelló en són també 5: Vicent Marzà, Víctor Garcia, Carles Mulet, Roger Mira i Mònica Alvaro. Les candidatures per la resta de la llista de Castelló en són 11.

En quant a les primàries per a les eleccions municipals, a la ciutat de València, el co portaveu de la coalició Compromís, Joan Ribó, ha sigut l’únic candidat a l’alcaldia, per a la resta de la llista hi ha un total de 21 candidats i candidates. A la ciutat d’Alacant Natxo Bellido ha sigut l’únic candidat a l’alcaldia, per a la resta de la llista hi ha 13 candidatures. En la llista municipal de Castelló Enric Nomdedéu ha sigut l’únic candidat a l’alcaldia, 17 són els candidats i candidates a la resta de la llista. A Elx, Mireia Mollà, és l’única candidata a l’alcaldia, per a la resta de la llista la ciutadania podrà triar entre 16 candidats i candidates.

Les primàries de Compromís són obertes a tota la ciutadania, així per a poder votar, els ciutadans majors de 16 anys que ho desitgen, poden inscriure’s en el cens fins el pròxim 21 de gener a través de la web compromis.net.

Hui mateix comença la campanya dels candidats i candidates a les primàries de Compromís en què s’han organitzat diversos actes i debats. Per a les candidatures autonòmiques es realitzaran tres actes centrals, un per cada circumscripció, que tindran lloc dissabte dia 10 a Castelló, dissabte 17 a Alacant i dissabte 24 a València.