Imatge

Oli sobre llenç, acrílic sobre taula, tinta calcogràfica sobre paper, encàustica sobre tela… No hi havia cap tècnica que Antonio Caballer Segura no estiguera disposat a utilitzar, cap temàtica, cap estil… tots els quals, una vida sencera de passió, emoció i coneixement, estaran resumides en el mig centenar d’obres que s’exposaran, al Centre d’Art Villa Eugenia, el pròxim 30 de gener de 2015. A les 20.15 hores, s’inaugurarà la mostra d’un artista que va compartir cavallet i pinzells amb alguns dels més prestigiosos pintors de l’actualitat de la Comunitat Valenciana, com ara José Sanleón i Juan Barberá, els seus amics íntims.

Dos anys i mig després de la seua mort, la família d’Antonio Caballer permetrà que molts assistisquen per primera vegada a una mostra de la seua obra, amb prou faenes exhibida durant els seus 58 anys de vida. «La petjada d’Antonio ha anat molt més enllà de les seues obres i ha esdevingut influència per a les generacions següents: aquells pintors que avui són una realitat i aqueixos futurs pintors que el nostre poble bressolarà i que, sens dubte, no serien el mateix sense conèixer aquesta mostra que presentem a Villa Eugenia», ha comentat el regidor de Cultura.

«Els qui el van conèixer com a mestre en destaquen la senzillesa i la humilitat, no feien falta grans materials, calia sentiment i treball, molt de treball –ha assenyalat l’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis–; aquesta exposició era necessària per a posar l’obra de Toni al lloc que es mereix».

La mostra estarà oberta al públic fins al 22 de febrer.