La coalició Compromís ha llançat la campanya “Per Falles torna a somriure” amb un cartell satíric en què la candidata a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, i el candidat a l’Alcaldia de València, Joan Ribó, es disposen a cremar un monument faller que representa allò pitjor de la política que hem patit durant els últims anys.

Segons ha assenyalat Oltra “el que volem amb esta campanya és participar d’eixa alegria, d’eixa manera de ser que tenen les Falles que anem a viure estos dies per tot arreu en els nostres pobles i ciutats. Les Falles són un moment en què volem cremar allò que ha sigut roïn, un moment de renaiximent amb la vinguda de la primavera”.

En eixe sentit nosaltres cremem la corrupció, els xoriços, el desviament de diners, les tarjetes black i tot allò que ha fet de la política una indecència amb el govern del Partit Popular. Ho volem fer amb eixe to satíric que tenen les Falles i en general el poble valencià. A través de l’humor criticar tot allò que no ens ha anat bé, cremar-ho en un sentit simbòlic per què no torne a passar i reviure després d’eixes cendres, en esta primavera en què caminem cap al canvi que portaran les pròximes eleccions autonòmiques i municipals”.