El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha dictat ja l’auto pel qual declara acabat el procediment per al pagament per l’expropiació del parc de la Devesa, propietat de la congregació del Sagrat Cor de Jesús. Després d’analitzar l’acord que van subscriure ambdues parts i que va ser aprovat en la sessió plenària del passat mes de febrer per una àmplia majoria del consistori –van votar a favor els 15 edils de Compromís, PSOE i PP i tan sols els dos regidors d’EU van rebutjar l’acord–, no ha trobat motius perquè la resolució acordada fora «manifestament contraria a l’ordenament jurídic ni lesiu de l’interès públic o de tercers».

Es compleix així un dels tràmits que faltaven perquè aquest acord resultara efectiu en acceptar-ho i homologar-ho el Tribunal sempre, recordant que l’Ajuntament ha de «continuar informant a aquesta Sala, periòdicament, de les diligències practicades» per a complir amb els compromisos de pagament establits en l’acord.

En el text signat s’atén la proposta realitzada per les religioses, que van obrir la negociació el passat mes de setembre de 2014, de quedar-se 9.384,88 m² dels 26.087,42 m² totals per a expropiar i descomptar-los del preu final. A canvi, el Sagrat Cor ha acceptat el pagament fraccionat en 15 anys i reduir els interessos de manera que el preu total passaria dels 18 milions (més els interessos que s’aniran generant a partir d’ara, a raó d’uns 500.000 euros a l’any) a 7,2 milions (més el 2 % d’interès que es generarà en els pròxims 15 anys, és a dir, fins a un màxim de 8,16 milions).

Enllaç a recopilació informativa: https://godella.compromis.net/?s=Parc de la Devesa

Imagen