Cartell Gothejazz 2015

Enllaç a la web específica: http://gothejazz.com/

Del 25 al 28 de juny, Godella es convertirà en l’epicentre del jazz amb la celebració de la tercera edició de Gothejazz. Cinc concerts en quatre dies, en els quals pujaran a l’escenari del jardí de Villa Eugenia alguns dels millors artistes del gènere, nacionals i internacionals. Les entrades, a 10 i 8 euros, estan ja a la venda a través d’Instanticket.es.

El tribut a Chet Baker que oferiran Mateo Rived (veu), Voro García (trompeta), Bertrand Kientz (guitarra), Mariano Steinberg (bateria) i Ales Cesarini (contrabaix) obrirà el Festival el dijous 25, a les 22.30 h. El quintet homenatjarà el trompetista i cantant, una de les principals figures del jazz de les dècades de 1950 i 1960, amb Chet in Mind, un acostament a la senzillesa melòdica i subtil concepció musical del moviment cool.

El canvi de registre arribarà el divendres amb La Sonora Latina, una big band de latin jazz que naix en 1985. Una passió conjunta per la música afrocaribenya amb Juanjo Serna, Rafael Martínez, Miguel Ángel Bosch…, tots ells situats avui dia en el més alt del món clàssic en l’àmbit internacional. Francisco Blanco, Latino; Joshua Edelman; Nacho Aragonés; Luis Dulzaides; Beto Hernández; David Pastor; Carlos Martín; Perico Sambeat i molts altres han format part de La Sonora Latina i avui dia ofereixen el seu talent a escala mundial.

El dissabte 27 entrarà en acció el Christian Escoudé Quartet. El guitarrista francès, líder de la formació, conjuga la gran tradició de la guitarra gypsy amb els nous corrents del jazz contemporani. Ha obtingut, al llarg de la seua carrera, alguns dels premis més prestigiosos del món del gènere: el Django Reinhardt, atorgat per l’Acadèmia del Jazz Francesa en 1976, el Disc Boris Vian (1978) i el Gran Premi de la SACEM (2000). Escoudé estarà acompanyat per una autèntica simfonia de guitarres amb el trio de Biel Ballester (guitarra), Dave Mitchell (guitarra) i Leo Hipaucha (contrabaix).

El colofó arribarà el diumenge amb una doble sessió en la qual la Big Band del Casino Musical, amfitriona del Festival, actuarà, a les 19.30 hores, (únic concert amb entrada gratuïta) i Pepe Rivero ho farà a l’hora habitual de la resta de concerts, les 22.30 h. El pianista i compositor cubà ha col·laborat amb Paquito D’Rivera, Omara Portuondo, Jerry González, Isaac Delgado, Javier Pujol, Gerardo Nuñez, La Barberia del Sud i Diego, el Cigala; entre altres. Com a pianista de jazz llatí, parteix quasi sempre de l’estructura d’algun gènere cubà: guaguancó, txa-txa-txa, guajira, conga… i la integra amb flamenc, bossa nova i el jazz més clàssic. L’acompanyaran Georvis Pico, a la bateria, i Reinier Elizalde, al contrabaix.