Festival de CambraGodella dóna la benvinguda, per setè any consecutiu, al reconegut Festival Internacional Residències de Música de Cambra. Del 13 al 21 de juliol es podrà gaudir d’una programació diversa i d’una qualitat contrastada. Nou dies intensos d’un combinat perfecte en què artistes de la vàlua del violoncel·lista Lluís Claret compartiran cartell amb els Joves Talents que, una vegada més, formaran part de la programació d’aquesta setena edició.

A més, enguany, el Residències disposarà d’una nova proposta. Es tracta d’un concert participatiu que tancarà el festival amb el Glòria de Vivaldi. Aquesta iniciativa ha permès que persones no professionals però amb una certa formació coral, puguen compartir cartell amb intèrprets d’alt nivell internacional. Aquest cor participatiu que clourà el festival estarà preparat durant diverses sessions pel mestre Josep Ramón Gil–Tàrrega.

El fundador i director del festival, Joan Enric Lluna, amb l’Associació d’Amics per la Música de Cambra de Godella, ha dissenyat un altre any un programa exquisit.

S’obrirà el 13 de juliol amb Pura música de cambra amb Lluís Claret; intèrprets de bandera que ens acostaran a Bruch, Mozart i Pau Casals. El Residències continuarà fent un xicotet viatge al Líban, i deixarà constància dels conflictes i de les dificultats que músics com el compositor Houtaf Khoruy i el flautista Wissam Boustani, troben en la societat libanesa, i com aquests, poden humanitzar-se des d’un prisma musical. Bach tornarà a sonar a l’Ermita de Campolivar el dia 17, just en l’epicentre del festival. El dia 18 Les estrelles de la cambra delectaran el públic amb Mozart i Ravel. El torn dels Joves Talents arriba el 19 de vesprada i, a la nit, Carles Santos i Isabel Monar presentaran el nou espectacle Necessite temps. A un dia de donar per finalitzat el festival els músics de Moonwinds (grup de cambra del mateix Lluna) comptaran amb la companyia dels Joves Talents en un concert que tindrà lloc a Villa Eugenia. L’acte de tancament, amb Glòria de Vivaldi participatiu, serà el dia 21 al Capitoli.

A tot aquest calendari de concerts, cal afegir-hi una sèrie de xarrades i col·loquis que completaran nou dies que Godella dedica, des de fa set anys, a la música de cambra.

Una programació que es manté d’acord amb la filosofia inicial del Residències, tal com recordà el seu director Joan Enric Lluna: «És un projecte, amb una prominència internacional, que no sols vol acostar la música de cambra als ciutadans i ciutadanes de la mà de tot un elenc de professionals; sinó que també disposa d’una clara pretensió didàctica, que aconsegueix conciliar els grans artistes ja consagrats amb els artistes més joves, cosa que fa molt més enriquidora aquesta experiència musical».