Font: www.godella.es

Més de 6.000 euros en premis es van lliurar dissabte passat 19 de setembre a les millors obres realitzades en el XII premi de Pintura Ràpida «Godella i el seu entorn». Una edició en la qual, l’obra de l’artista d’Alcoi, David Escarabajal, que arreplega un instant de la plaça de l’Estació, va ser la guanyadora. 1.500 euros es va adjudicar el jove pintor, habitual a aquesta cita, i que ja havia aconseguit, en altres edicions, algun reconeixement menor.

El premi a l’artista local va recaure en Enrique Vieco, amb una aquarel·la tardorenca de la Quadra del Manyo i per la qual es va embutxacar 500 euros també patrocinats per l’Ajuntament de Godella. Entre els mecenes privats, les famílies Rodríguez-Bronchú i Giner Valls van ser les que majors alegries van oferir amb els seus premis d’1.000 euros cadascuna. Els Rodríguez-Bronchú van escollir l’obra d’Alberto Márquez, de Pilar de la Horadada –una altra mirada de la plaça de l’Estació–, i els Giner Valls, la de Salvador Ribes, de Guadasuar –amb un singular punt de fugida de l’escala de Villa Eugenia. R&B Asesores van premiar, un any més, amb 600 euros, la millor aquarel·la, realitzada pel barceloní Alejandro Miras, i Ricardo Caballer va reconèixer amb 500 euros el treball –també una aquarel·la– de José Antonio Campos, de Vilamarxant. Miguel Mellado es va portar a Múrcia també 500 euros, els lliurats per la Masia de Xamandreu, i la Cerveseria Fernández Pons, que s’estrenava enguany com a patrocinador, triava la inconfusible peça de l’artista d’Ontinyent, Blai Tomás, qui es portava a canvi 300 euros. La tenda de belles arts de Godella, El Almacén, valorava el quadre d’Héctor Dols, d’Alacuás, amb una borsa d’adquisició en material de belles arts de 150 euros, sense lliurament d’obra, i l’Ajuntament oferia les dues últimes borses d’adquisició, també valorades en 150 euros, al madrileny José María Díaz i a Pepi Sevilla, de Ontinyent.

A les 19 hores del mateix dissabte, Villa Eugenia va dictar sentència davant els 55 participants, dels quals 11 van rebre algun dels premis oficials i 22 van ser seleccionats per a una mostra que estarà oberta al públic fins al 18 d’octubre.

El concurs, un any més, envaí Godella d’artistes que, durante tot el matí, captaren als seus llenços els racons més singulars, els més transitats, els més bucòlics… de la localitat.

A las 19 horas del mismo sábado, Villa Eugenia dictó sentencia ante los 55 participantes, de los cuales 11 recibieron alguno de los premios oficiales y 22 fueron seleccionados para una muestra que estará abierta al público hasta el 18 de octubre.