Font: www.godella.es

La Setmana de les persones grans va acabar diumenge amb la ruta Caminant per l’Horta organitzada per l’associació Criterio 21 que guià mig centenar de persones pels indrets més emblemàtics de l’horta de Godella. Una hora de passetjada, amb la patrulla de voluntaris de Protecció Civil que, una volta més, vetlà per la seguretat dels participants i que es tancà amb un esmorzar patrocinat per l’Ajuntament. Es tancava així una setmana que havia començat tot just l’endemà de la cloenda de la Setmana de la Joventut. Dilluns 28 de setembre, l’alcaldessa, Eva Sanchis, i el regidor de Benestar Social, Salvador Soler, presidien l’acte oficial d’inici de les Jornades dels Majors. El saló de plens de l’Ajuntament substituia el de Villa Teresita, encara afectat per les inundacions. A més, es donà a conèixer el nou taller saludable que s’ofereix ja dins de la programació regular.

El dimarts 29 de setembre, amb la psicòloga Eva Vives al capdavant ,el taller de risoteràpia obrí les seues portes al bon humor, la companyia i el riure com a forma de curació natural dels mals de l’ànima o anímics.

Ja de vesprada, aquesta volta sí, al saló d’actes de Villa Teresita, es projectà l’obra de teatre Maribel i la extraña familia, interpretada pel grup local Godayla Teatre.

L’amenaça de pluja tampoc va acoquinar el centenar de participants en la Volta a Peu del dimecres. La marea fúcsia baixà des del Poliesportiu Municipal fins al jardí de Villa Teresita, on els esperaren uns entrepans amb què recuperar forces.

Aqueixa mateixa vesprada, es va retre homenatge a una de les grans dives de l’humor espanyol, Lina Morgan, amb la projecció de La extraña pareja, una controvertida i agosarada pel·lícula en què la recentment desapareguda actriu està acompanyada per un altre dels grans de la comèdia espanyola, José Luis López Vázquez.

El Dia Internacional de les Persones Majors, l’1 d’octubre, tingué lloc la visita cultural al Museu de Belles Arts Pius V. A continuació, compartiren un dinar de germanor també subvencionat per l’Ajuntament.

Ja en la recta final, les exhibicions dels tallers d’exercicis terapèutics i de gimnàstica de manteniment foren el prolegomen de l’esperada actuació de la rondalla Claveles Rojos que es va fer, de vesprada, al Capitoli. Cançons de tots els temps i estils, com ara María la portuguesa, La vida es bella, Clavelitos i Claveles Rojos, entre altres moltes precediren el sorteig de 25 discos compactes del seu segon treball que es repartiren entre les persones assistents.

Dissabte, el dinar a la porxada dels jardins de Villa Teresita i el lliurament de premis a les persones guanyadores dels campionats de parxís, petanca, truc, dòmino i birles van ser coronats ambl’actuació d’una orquestra i els inevitables balls a ritme de pasdoble i del «chu cu chu del tren».

La primera ruta Caminant per l’Horta tancà la setmana encara que el pròxim dimecres 14 d’octubre encara hi haurà una altra excursió, en aquesta ocasió, a Andilla.