CARTELL-9-octubre_1Font: www.godella.es

Les celebracions del Dia de la Comunitat Valenciana, enguany, començaran ja el dimecres 7 d’octubre amb la projecció de la pel·lícula d’animació Bola de drac z, la batalla dels Déus, doblada al valencià, que es podrà veure en el teatre Capitoli a partir de les 20 hores. Es tracta d’un projecte de micromecenatge que ha triat Godella per a la seua estrena mundial. L’entrada serà lliure però serà imprescindible arreplegar les invitacions al Centre Cultural Xicranda.

El dia 8, des de les 21 hores, el Grup de Danses El Poblet organitzarà el seu tradicional Aplec en el qual, al costat d’altres formacions de ball tradicional de tota la Comunitat Valenciana, recorrerà el carrer Abadia fins arribar a la plaça de l’Església, que quedarà envaïda per desenes de parelles de ball.

El gruix dels actes de commemoració de l’entrada de Jaume I a la ciutat de València se celebraran el divendres 9. A les 10.30 h, l’Associació Ferroviària de Godella obrirà les portes de la Torre Guardabarreres, el petit Museu del Tren godellenc, de la conservació del qual s’encarrega aquest col·lectiu.

A partir de les 11 h, el carrer Major recuperarà el seu històric ús esportiu i es convertirà en el carrer de pilota en què el CPV Godella disputarà una partida de raspall d’exhibició.

A pocs metres de distància, instants després –a partir de les 12 h–, la Banda del Casino s’unirà a la celebració amb el seu concert del 9 d’Octubre a la plaça de l’Església.

Al mateix escenari, es completaran els actes, a partir de les 21.30 hores, amb el grup de folk valencià Urbàlia Rurana, que amenitzarà un sopar popular en el qual, per tres euros, es podrà degustar un tros de coca salada, un entrepà –a triar entre tres varietats–, coca de llanda i una beguda. Els tíquets per al sopar es podran adquirir, a partir del divendres 18 de setembre, al Centre Cultural Xicranda.