La Regidoria de Sanitat ha anunciat la posada en marxa de la campanya de vacunació contra la grip estacional per al curs 2015-2016 que començarà el dilluns 19 d’octubre. La grip és una malaltia respiratòria aguda, caracteritzada per l’alta contagiositat i l’aparició en forma d’epidèmies anuals.

La grip afecta fonamentalment xiquets, ancians i persones amb patologies cròniques, i és més greu en aquestes últimes. La vacunació de la grip estacional enguany, 2015, com en anys anteriors, va dirigida als grups de població de 60 anys o més, i a persones menors de 60 anys que presenten un alt risc de complicacions derivades de la grip, amb especial èmfasi en aquelles persones que necessiten seguiment mèdic periòdic o que hagen sigut hospitalitzades l’any precedent i dones embarassades en qualsevol trimestre de gestació.

També han de vacunar-se les persones que puguen transmetre la grip a aquelles que tenen un alt risc de presentar complicacions com els treballadors dels centres sanitaris i es recomana a les persones que treballen en serveis públics essencials com a forces i cossos de seguretat de l’Estat, bombers, serveis de protecció civil, treballadors d’institucions penitenciàries i d’altres centres d’internament per resolució judicial…

El quadre gripal generalment és benigne amb una durada d’entre quatre i cinc dies de mitjana. La grip es transmet de persona a persona a través de les secrecions respiratòries. El període de transmissibilitat s’estén des de 24 a 48 hores abans de l’inici dels símptomes fins a 5 o 6 dies després. El període d’incubació és d’entre 1 i 5 dies.

L’efectivitat de la vacuna és aproximadament d’entre un 40 i un 80 %, encara que pot variar en funció dels ceps circulants, de les vacunacions prèvies i d’altres variables.