Font: www.godella.es

L’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, al costat d’un equip de dones, expertes en agroecologia i en menjar ecològic de Godella, van visitar, aquesta setmana, la localitat basca d’Orduña, amb la finalitat de conèixer diferents experiències de foment del comerç i del producte local, organitzacions de productors, centres de transformació dels productes i el menjador ecològic municipal.

«Ha sigut una visita intensíssima, amb voluntat d’intercanvi, extraordinàriament productiva i interessant –va comentar l’alcaldessa de Godella–, hem tornat carregades d’idees i de nous punts de vista que estem desitjant poder plantejar per a veure la possibilitat de traslladar-les al nostre poble».

El dilluns 19, van visitar el servei ekoizpen de producció, van identificar els projectes i van presentar la programació per als dies 20 i 21. Van tenir l’ocasió de dinar al menjador ecològic de la residència d’ancians i el projecte pilot de menjadors escolars ecològics. Ja entrada la vesprada, van participar en una trobada amb productors i agents de desenvolupament local al costat de productors i productores d’Orduña, persones tècniques de l’Agència de Desenvolupament local d’Urduñederra i de la VSF Justícia Alimentària Global, entre uns altres.

Al matí següent, després de la recepció a l’Ajuntament d’Orduña en la qual l’alcaldessa i el regidor de l’àrea de Promoció Econòmica van exercir d’amfitrions, l’expedició godellenca va visitar l’Oficina de Turisme i va ser guiada pel Casc Antic. A continuació, va conèixer de primera mà els horts d’autoconsum, de producció de tòfones, de shitakke, de caragols, d’ous ecològics i l’obrador de transformació de fruites i hortalisses. Finalment, va ser convidada a conèixer la gestió del ben comunal.