Font: www.godella.es

En concret, en la reunió s’ha sol·licitat a l’entitat que col·labore en l’execució del tram de l’obra que connecta el barranc dels Frares i l’afluent amb el Palmaret Alt, en els termes de Burjassot, Godella i Rocafort.

En la reunió, que ha comptat amb l’assessorament tècnic de responsables de totes les entitats, s’ha arribat a la conclusió que cal seguir avançant en la consecució final de l’objectiu, que és eliminar el risc d’inundacions en les poblacions afectades i, al mateix temps, eliminar també el risc d’inundació en les zones d’horta dels municipis i, per a fer-ho, la Generalitat Valenciana, a través de la Subdirecció General de Planificació i Infraestructures de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, sol·licitarà, de manera oficial, la col·laboració de l’entitat estatal en l’execució d’aqueix tram del projecte.

Segons l’alcalde de Burjassot, Rafa García, «vam seguir avançant en la consecució del nostre objectiu final, que és evitar la inundació del barri de Lauri Volpi de Burjassot i el problema amb les aigües fecals. No pararem fins a aconseguir el nostre objectiu, que és la construcció d’aquest col·lector que permetrà viure amb normalitat a molt del veïnat del nostre municipi. És una obra cabdal i de vital importància per als tres municipis, una obra supramunicipal que ha d’iniciar-se de manera immediata i en la qual han de col·laborar les administracions que hi tenen competències».

En aqueixa mateixa línia, l’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, va confiar en la voluntat dels responsables de les administracions competents «de mirar per les persones, més enllà de qualsevol altre tipus d’interès polític o ideològic, ja que a qui se li inunda la casa, el cotxe o l’hort és als veïns i a les veïnes, votants del PP, de Comprimís, del PSOE… indistintament; la pluja no pregunta quan entra en ta casa i el drama el pateixen tots».

És una actuació necessària que han d’assumir les dues administracions, l’estatal i l’autonòmica –va comentar l’alcaldessa de Rocafort, Amparo Sampedro–; la Direcció General de la Conselleria ja ens ha reconegut la voluntat de solucionar aquest problema i esperem que l’Administració General de l’Estat també entenga que en són responsables perquè governem per a les persones, no per als partits».