La Regidoria de Cultura recuperarà la projecció de pel·lícules al teatre Capitoli en aquest 2016 que a punt està de començar. Des del pròxim mes de gener, es programaran entre un i dos films per mes, normalment un de gènere infantil i un altre dirigit al públic adult, en general.

La iniciativa s’estrenarà amb la pel·lícula d’animació de Pixar, Del revés, el diumenge 10 de gener, a les 18 h. L’entrada serà gratuïta per als xiquets mentre que tindrà un cost de 4 euros per als adults (3 euros, reduïda). El diumenge 24, es projectarà la comèdia francesa dirigida per Eric Toledano, Samba i ja al febrer, el 21, es podrà veure La Oveja Shaun.

Del Revés (Inside Out) és la cinta amb la qual Pixar ha sorprès a tota la crítica en aquest 2015 després de l’expectació alçada per un llarg silenci en el qual no havia llançat cap pel·lícula en tot el 2014. El pas del temps pot ser un camí complicat. També ho és per a la jove Riley Anderson quan, amb només 11 anys, ha de deixar arrere la seua vida en el Mitjà Oest i mudar-se a San Francisco. Com la resta de les persones, la vida de Riley es guia per les seues emocions: Alegria, Por, Ira, Fàstic i Tristesa. Totes elles viuen en la Caserna General, el centre de control dins del seu cap des d’on ajuden i dirigeixen els comportaments de la xica en el seu moment a dia.

Per la seua banda, Samba reprèn el descomunal èxit mundial que van aconseguir Olivier Nakache i Eric Toledà amb Intocable (2011). En Samba, els directors, de nou compten amb l’estel Omar Sy al costat d’un prestigiós representant de l’actuació gal·la –en aquest cas Charlotte Gainsbourg en comptes de François Cluzet–, una història compromesa pegada a certa realitat social delicada –la teranyina burocràtica de la immigració il·legal en la França actual– i un tractament amable que llava la conflictivitat de la seua base amb poals d’humor benintencionat i emotivitat epidèrmica.

Al febrer tornarà el cinema infantil amb La Oveja Shaun. Quan Shaun decideix prendre’s el dia lliure i divertir-se una estona, el seu dia es torna molt més boig del que ella podia imaginar. Una confusió amb el granger, una caravana i un pujol amb massa pendent, la portaran a ella i a la colla a la gran ciutat. Shaun haurà de trobar la forma de tornar tots junts a la tranquil·litat de l’herba verda de la granja.

Font: www.godella.es

 

.