Font: www.godella.es

Aquesta parcel·la està dividida en dues parts: una, de 3.140 metres quadrats –que és la continuació del bosc de la Devesa– i una altra, de 773 metres quadrats, que actualment està ocupada per una pista esportiva. Aquell mateix Pla General va legalitzar, en 1990, l’edifici d’Edetania, construït sense llicència, en passar el sòl que ocupava de zona verda pública a educativa.

«Es tracta de la segona reunió que s’ha fet amb el Rectorat de la Universitat Catòlica amb la finalitat d’evitar que s’inicie un expedient que puga acabar en un nou procés d’expropiació com el del parc de la Devesa» segons han assegurat fonts municipals. En la primera reunió, que es va mantenir amb l’anterior rector, José Alfredo Peris, les persones representants de l’Arquebisbat van plantejar la possibilitat de permutar la parcel·la de bosc de 3.140 metres quadrats per la requalificació del terreny de 773 metres quadrats, els quals, encara que tenen una pista esportiva construïda, actualment també estan qualificats com a zona verda. La proposta del Rectorat era poder construir un aparcament subterrani i refer la pista esportiva al damunt.

Amb el nomenament del nou rector de la Universitat Catòlica de València, Ignacio Sánchez Cámara, es van reiniciar les converses. El mateix Sánchez Cámara i el vicerector general i de planificació estratègica, Ricardo García, es van tornar a reunir amb l’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, i els tècnics municipals, i van plantejar la possibilitat de construir un aparcament subterrani, un aulari i, al terrat, les pistes esportives.

L’Ajuntament està pendent que el Rectorat de la Universitat presente una proposta formal per valorar-ne la viabilitat i traslladar-la al Consell d’Urbanisme i Medi Ambient (CUMA) de Godella.