Font: www.godella.es

Les Normes de Castelló, també conegudes com a Normes del 32, van nàixer del consens de literats, gramàtics i lingüistes per afrontar tots els canvis que estava experimentant la llengua en una societat dinàmica i, així, garantir-ne l’ús social, administratiu i acadèmic. És per això que la normativa que genera actualment la màxima institució en matèria lingüística, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, es basa en les Normes de Castelló.

En la sessió, a més, es va modificar l’Ordenança fiscal reguladora de la taxa del Cementeri, cosa que va ser justificada per l’alcaldessa, Eva Sanchis, en dos sentits, el primer perquè el concepte que preveia l’exempció de les persones «pobres de solemnitat, és un terme obsolet que no arreplega la realitat del nostre municipi». D’altra banda, la taxa estava «per sota de la meitat dels pobles del nostre entorn», segons va explicar Sanchis, la qual cosa ha causat una situació paradoxal en què «veïns d’altres localitats venien a Godella a enterrar els seus familiars perquè els resultava més econòmic –tot i assumir el sobrecost previst per a persones no empadronades a Godella– que fer-ho en la seua localitat de residència».

El Ple també va aprovar el reconeixement extrajudicial de crèdit per a realitzar el primer pagament de la segona anualitat de la sentència expropiatòria del parc de la Devesa i va acceptar la donació acordada per la Diputació sobre la titularitat del vehicle marca Renault, model Kangoo.

Quant a les mocions presentades, dues es van realitzar conjuntament per tots els grups municipals, la del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març i la que es va plantejar contra la corrupció. Més debat va generar la moció presentada per Esquerra Unida sobre la recuperació de la memòria històrica, en la qual Ciutadans es va abstenir i el PP en va votar en contra. Per últim, la proposta del grup popular sobre l’IBI agrari va ser rebutjada ja que no va aconseguir cap suport per part de la resta de partits.