Font: www.godella.es

«Un èxit artísticament i pel que fa a públic», amb aquestes paraules qualifica la regidora de Cultura, Tatiana Prades, el festival de 2016. En total, segons assegura, s’han venut més de 800 entrades, arribant a esgotar-se inclús per a les actuacions de dijous i dissabte. Prades lamenta el fet que es quede gent fora, però afirma que «això significa que el festival és atractiu per al públic».

Ramón Cardo, amb un edifici de Villa Eugenia ple de gom a gom, entonava les primeres notes amb el seu saxo, el dijous a la nit, acompanyat de contrabaix i guitarra. Pocs minuts després, entrava en escena Eva Romero, per completar amb la seua veu, un homenatge a la cantant nord-americana Billie Holiday.

L’endemà era el torn d’Enric Peidro Swingtet, que amb la seua formació de sextet van oferir un concert bassat en la tradició del saxo tenor clàssic, incloguent alguns dels més venerats solistes de la història del jazz com Lester Young, Ben Webster, Coleman Hawkins i Don Byais. Una actuació amb la qual presentaren el seu primer treball d’estudi, Now you’re talking my language.

Dissabte arribava el que va ser qualificat per molts dels assistents com «un autèntic terratrémol». Es tracta de Sylvia Howard, que va aconseguir guanyar-se al públic godellenc ràpidament, amb els jardins de Villa Eugenia plens; les entrades es van exhaurir també aquest dia. «Una cantant que no deixa mai indiferent a ningú, i que ara per ara és del millor que es pot escoltar a Europa». Enric Peidro –que va pujar a interpretar unes cançons– es desfeia en elogis cap a Howard.

Per a tancar el festival, diumenge, encara amb la llum del dia i després de la jornada electoral, la Big Band del Casino Musical, va omplir de gent de la casa l’escenari dels jardins de Villa Eugenia, demostrant, segons Tatiana Prades, que «ací a Godella tenim una big band de qualitat enorme, amb grans músics». La formació dirigida per Manolo Valls va preparar per a l’ocasió, un recull dels millors temes que han assajat enguany, completant un repertori variat que va posar el punt final al Gothejazz 2016.