Font: www.godella.es

L’Ajuntament de Godella es suma a la “Declaració institucional davant de la marginació dels valencians i valencianes en els Pressupostos Generals de l’Estat de 2017”, de les Corts Valencianes, on es manifesta la necessitat de garantir un nivell d’inversions just per al nostre territori.

Davant la necessitat d’unir esforços de totes i tots els valencians en defensa d’un finançament just, el pròxim 25 d’abril, a les 12:00 hores, l’Alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, procedirà a la lectura de l’esmentada declaració institucional a l’Ajuntament per a compartir amb la societat valenciana aquest injustificat i discriminatori tracte a la Comunitat.

També des de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) s’han sumat a aquesta declaració que a continuació reproduïm de forma íntegra.

 

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL DAVANT LA MARGINACIÓ DELS VALENCIANS I VALENCIANES EN ELS PRESSUPOSTOS GENERALS DE L’ESTAT DE 2017

Les Corts Valencianes s’han manifestat de forma reiterada a favor de garantir un nivell d’inversions just per al nostre territori. La reforma de l’Estatut d’Autonomia, aprovada al març de 2011, contempla la introducció d’una clàusula que blinde les inversions d’acord al pes poblacional. Més recentment, la Resolució 22/IX dels Corts de 5 d’octubre de 2015, aprovada per unanimitat, reclama l’execució per part de l’Estat d’unes inversions en infraestructures equiparable, com a mínim, al pes poblacional de la Comunitat Valenciana compensant en tot cas la insuficiència inversora dels últims anys. Per la seua banda, la Resolució 918/IX aprovada també per unanimitat en sessió plenària el 22 de febrer de 2017, reitera la necessitat de garantir unes inversions que compensen la insuficiència inversora reclamant un Pla de Xoc d’Inversions per part del Ministeri de Foment xifrat, almenys, en 1.200 milions anuals entre 2017 i 2010 en inversions en el nostre territori.

És per açò que les Corts Valencianes no poden sinó manifestar la seua més absolut rebuig a les inversions territorializadas que contempla el Projecte de Pressupostos de l’Estat per a 2017. La inversió a la Comunitat Valenciana se situa en un 6,9%. No solament no es compensa la insuficiència inversora dels últims anys sinó que les inversions tampoc s’ajusten al nostre pes poblacional i suposen una reducció de 209 milions respecte a 2016. Cada valencià i valenciana rebrà 119 euros per càpita, clarament inferiors als 184 de mitjana en el conjunt de l’Estat, i molt lluny de les xifres dels ciutadans i ciutadanes d’altres territoris que rebran, de mitjana, prop de tres vegades més que els valencians i valencianes.

Davant aquesta situació, Les Corts Valencianes, acorden:

1.- Reafirmar el contingut de les resolucions aprovades en aquestes Corts i mostrar el seu rebuig als Pressupostos Generals de l’Estat per manifestar un clar incompliment de la voluntat expressada de forma unànime pels representants del poble valencià.

2.- Davant la tramitació parlamentària dels Pressupostos Generals de l’Estat, recordar el sentit de les resolucions 22/IX i 918/IX així com de la Reforma de l’Estatut d’Autonomia als diputats i diputades, i senadors i senadores, triats en les circumscripcions valencianes.

3.- Instar al Consell de la Generalitat a impulsar les accions necessàries per a cohesionar als valencians i valencianes al voltant de l’objectiu d’aconseguir unes inversions justes per al nostre territori.

4.- Convocar als diputats i diputades, senadors i senadores, triats en les circumscripcions valencianes en les Corts Valencianes per a realitzar una trobada en el marc de la commemoració del 25 d’Abril, Dia dels Corts Valencianes, per a traslladar les qüestions anteriorment referides i coordinar accions per a revertir aqueixa situació injusta.

Els Corts, 5 d’abril de 2017