Font: www.godella.es

La proposta presentada per l’Ajuntament de Godella conjuntament amb els de Meliana, Foios i Albalat dels Sorells per optar a la subvenció del projecte europeu ‘Horitzó 2020’ ha estat rebutjada.

L’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, va explicar durant la presentació del projecte que el que es pretenia al nostre municipi era la regeneració del bosc de la Devesa com a parc públic. «Es tracta d’un espai amb un valor natural i paisatgístic de rellevància, ja que és l’única zona de bosc mediterrani que es conserva amb eixa antiguitat, amb nombrosos arbres monumentals i espècies i varietats singulars. A més, es troba al límit amb l’horta conformant un veritable balcó o mirador», va dir.

Aquesta proposta ha estat rebutjada i des del consistori godellenc ja treballen per buscar vies alternatives de finançament a través d’organismes com la Diputació, la Generalitat o la Unió Europea per tal de rehabilitat i posar en valor els 16.702,54 m² del parc que són propietat de l’Ajuntament, després de l’acord assolit amb la Congregació del Sagrat Cor de Jesús.

Tal i com ha comentat el regidor de Medi Ambient, Fernando Oliveros, «malgrat que aquesta opció no ha eixit endavant, no ens anem a rendir, i ja estem mirant altres alternatives com el programa mediambiental de la Unió Europea, ‘Life’».

El que sí que es farà de manera imminent serà la construcció d’una porta d’accés, una tanca de separació entre els terrenys de l’Ajuntament i els del col·legi, i la rehabilitació del sostre de la casa del llac. Així, seguint amb el pla d’acció establert, es pretén obrir una part del parc després de l’estiu.

D’altra banda, hi ha la voluntat de reunir-se amb l’Ajuntament de Burjassot per tal de connectar el Parc de la Devesa i el de l’Eixereta i establir un sistema de gestió compartida de tots dos.

Es programaran noves visites al parc per decidir els seus usos

De forma paral·lela a la gestió de la recerca d’ajudes institucionals, s’han començat a fer visites guiades des de la regidoria de Medi Ambient al parc per tal que els veïns i veïnes de Godella el coneguen de primera mà i puguen participar d’un procés de vot telemàtic per decidir els seus usos. Està previst fer noves visites de les quals s’informarà a través de la pàgina web i les xarxes socials de l’Ajuntament.

També des d’aquesta regidoria s’està treballant per declarar el Parc de la Devesa com a Paratge Natural Municipal. «Entenem que aquesta seria la figura que més s’adapta a les característiques del parc, tant per l’extensió com per les seues característiques físiques, biològiques i culturals», ha assenyalat Fernando Oliveros.