Font: www.godella.es

El darrer dia 13 es va celebrar al saló de plens de l’Ajuntament de Godella el Consell assessor d’Urbanisme i Medi ambient, que en compliment del que es va acordar ja té una convocatòria periòdica. Aquesta reunió es celebra el segon dimarts de mes, de tal manera que els membres del consell i la ciutadania poden tenir una previsió.

Els temes que es varen tractar a aquesta darrera sessió varen ser:

– Possible modificació del PGOU per baixar l’altura mínima lliure de les edificacions, a proposta d’una ciutadana, i que va ser acceptada pèl CUMA.

– Expedient de caducitat del sector 31, 32, Torreta del Pirata i estudi de les al·legacions presentades que varen ser explicades per l’empresa responsable ara de la urbanització del sector. Les opinions manifestades majoritàriament consideraven que s’havien de desestimar les al·legacions i caducar el PAI i sobretot evitar futures construccions mentre no estiguera clar on avocar les aigües pluvials i tenir clar quin projecte anava a executar la Conselleria.

– D’altra banda, es va repartir el díptic informatiu per convocar a la ciutadania el proper dijous 22 a les 19:30 h al saló d’actes de Vila Teresita, on responsables del grup de Govern explicaran l’acord assolit amb EDIFESA per al pagament de la sentència dels terrenys expropiats a la zona del Bovalar. Varen haver crítiques a l’acord però cap proposta alternativa al mateix, cosa que va ser advertida per l’Alcaldessa: «S’ha de ser més responsable i aportar solucions als problemes. Qui tinga una altra proposta diferent a la del grup de govern que la pose damunt de la taula», va dir Sanchis. I recordà que la intenció del grup de Govern és apostar per una solució que no minve les prestacions que este Ajuntament ofereix.

– Pel que fa al Parc de la Devesa es va informar de la desestimació del projecte europeu ‘Horitzó 2020’ per rehabilitar-lo i posar-lo en ús. No obstant, el grup de govern ja treballa per buscar alternatives als 16.702,54 m² del parc que són propietat de l’Ajuntament, després de l’acord assolit amb la Congregació del Sagrat Cor de Jesús.

Precisament aquest últim fou un dels temes destacats al Consell Sectorial d’Urbanisme i Medi Ambient. A més d’anunciar que es continuaria buscant fonts alternatives de finançament es va plantejar la possibilitat d’iniciar converses amb l’Ajuntament de Burjassot per tal de dur a terme una gestió compartida entre el Parc de la Devesa i el de l’Eixereta,  pel que es va decidir ajornar el procés de participació per decidir els usos del Parc de la Devesa a l’espera de saber si aquest formaria part d’un únic espai juntament amb la zona verda del municipi veí. El regidor de Medi Ambient, Fernando Oliveros, afirmà que existeix la intenció de continuar amb les visites obertes per tal que la ciutadania puga conèixer de primera mà el parc.

L’alcaldessa de Godella i regidora d’Urbanisme, Eva Sanchis, i el regidor de Medi Ambient, Fernando Oliveros, manifestaren la seua satisfacció de que la ciutadania participe en estes reunions i expresse les seues opinions per tal que el govern puga escoltar la seua veu abans de prendre qualsevol decisió al respecte.