Font: www.godella.es

El frontó del poliesportiu municipal de Godella acollirà, el dissabte 1 de juliol, a 16 jugadors que es disputaran la victòria en la quarta edició d’un campionat de frontó al 4 i mig que començarà a les 9 hores i acabarà quasi de nit, dotze hores més tard.

«Per damunt de tot és una jornada de germanor i convivència amb amics pilotaris d’altres localitats com Barx, Moixent, Almussafes, Vinalesa, Tavernes Blanques i Campanar. El més important és passar-nos-ho bé, l’espectacle està assegurat». Luis Miralles, membre del Club Pilota Godella i impulsor d’aquest esdeveniment, assegura també que és una gran oportunitat -tant per a persones aficionades com per a aquelles que no coneguen la pilota- per a acostar-se al frontó de Godella i gaudir d’una modalitat molt vistosa. «Es juga mà a mà amb una pilota de 70 grams i unes dimensions que afavoreixen el fet que contínuament es busque acabar el punt. És per això que es veuen moltes jugades de doble paret, deixades, etc.», comenta.

La pilota començarà a rodar a les 9 del matí, moment en el qual s’iniciarà la competició. Fins vora les 14 hores, es disputaran les partides corresponents a la fase de grups. Dels quatre grups, només els dos millors de cadascun passaran a la fase d’eliminatòries que es jugarà després de dinar. D’aquesta manera, a partir de les 16 hores es jugaran els quarts de final, les semifinals i la final, programada per a passades les 19 hores.

Miralles destaca la feina de preparació que es du a terme durant les setmanes prèvies per part dels membres del club. A més, assegura que el dia del campionat treballaran «literalment de sol a sol per tal que jugadors i aficionats queden igual o més contents que en edicions anteriors». També aprofità per donar les gràcies a les empreses patrocinadores que fan possible la realització de l’esdeveniment amb una xicoteta aportació econòmica.

A més, des del club recorden que aquesta modalitat -més pròpia del País Basc que de València, ha sigut, en els últims anys, motiu d’alegria per als godellencs. El pilotari Edu Febrero -que jugarà aquest torneig- és el vigent campió autonòmic de la seua categoria, després d’aconseguir el subcampionat a l’edició del 2016.