Font: www.godella.es

Godella es converteix durant els propers dies en la capital de la Música de Cambra amb una nova edició del Festival Internacional Residències de Música de Cambra. Del 6 al 16 de juliol, més de 30 artistes convidats, nacionals i internacionals, oferiran els seus repertoris en set concerts diferents. Músics de la talla del Brodsky Quartet, l’Elan Quintet, Juan Carlos Garvayo, Joseph-Marice Weder, Joan Enric Lluna o Higinio Arrué, entre d’altres, formen part del cartell.

El violinista i director artístic del Palau de les Arts, Fabio Biondi, està també compromès amb el festival i el passat 28 de juny oferí el concert de presentació, que consistí en un monogràfic de Paganini, acompanyat a la guitarra per Giangiacomo Pinardi.

Enguany, amb motiu del 50 aniversari de la mort de Manuel Palau, al Festival sonarà el seu Quartet de corda en estil popular i altres obres encarregades a joves compositors i basades en la seua música. A més, el 9 de juliol es produirà al Teatre Capitoli l’estrena mundial de l’obra Cinc cançons de pau, de Paul Barker, que aposta per la música de cambra escenificada. El mateix compositor impartirà un taller amb esta temàtica destinat als joves participants.

Durant els 10 dies que dura esta IX edició, els músics també interpretaran obres de Kurt Weill, Onslow, Dvořák, Beethoven, Mendelssohn o Mozart als diferents concerts.

Com cada any, els joves estudiants de música poden apuntar-se als tallers i activitats. Realitzaran el seu propi concert, a més de participar en altres recitals amb els músics professionals.

Tots els concerts tindran lloc al Teatre Capitoli i Vila Eugènia. Les entrades es poden adquirir en les taquilles, en el moment del concert, o de manera anticipada en la web de l‘Ajuntament de Godella. Per a més informació es pot consultar la web del festival: www.musicacambragodella.es

Eva Sanchis, alcaldessa de Godella

Com  a  alcaldessa  de  Godella,  però  també  com  a  persona  implicada  en l’organització del Festival Residències de Música de Cambra em sent orgullosa de que hàgem pogut arribar a esta IX edició del Festival.

Esperem que el recolzament tant de les institucions com de les entitats privades continue, perquè el cost de l’organització d’este festival és molt elevat. De vegades es pateix per poder fer front a totes les despeses que porta, perquè és un festival que ens posa a l’avanguarda dels festivals internacionals de música de cambra.

Vull destacar la importància de que, durant estos dies, els alumnes inscrits puguen estar aprenent a interpretar música de cambra junt a autentiques estrelles de cadascun dels instruments i això és un luxe.

Per últim, demane la col·laboració de la ciutadania i les empreses per a que facen de mecenatge d’iniciatives com estes que no poden sobreviure només de les ajudes de les institucions.

Joan Enric Lluna, director del festival

El Festival Residències de Música de Cambra t’ofereix la possibilitat de viure la música en estat pur i de molt a prop. Pots conviure amb els artistes, escoltar-los interpretant magnífica música i, a més, els pots sentir parlant, assajant, reflexionant sobre la música i sobre les seues vivències. En aquesta edició ho pots fer amb el Brodsky Quartet, l’Elan Quintet, Joseph-Maurice Weder, Paul Barker i altres magnífics músics que vindran a Godella. Comprovareu que la música de cambra es l’experiència més intensa que es pot viure.

Els pressupostos actuals dedicats a cultura no ens fan fàcil la tasca d’organitzar un festival com aquest, però estem convençuts de que la música ha de continuar sonant perquè és “l’aliment de l’ànima”.

Vos esperem per poder compartir amb vosaltres la bona música amb la millor companyia.