Font: www.godella.es

El ple de l’Ajuntament de Godella va aprovar ahir, dijous 28 de setembre, la sol·licitud del dictamen al consell jurídic consultiu per a declarar la caducitat del PAI de sectors 31 i 32 (torreta del Pirata), després l’11 anys sense haver-se executat, gràcies als vots favorables de Compromís, PSOE i EU, i la sorprenent abstenció de Canviem Entre Tots, que fins ara sempre s’havien manifestat a favor de caducar aquest PAI.

 

Una edil del PP també es va abstindre, i tres dels seus companys juntament amb el regidor de Ciutadans van votar en contra, la qual cosa no va impedir que aquesta proposta eixira endavant. Per a l’alcaldessa, Eva Sanchis, fou «sorprenent l’actitud del PP, en una defensa acèrrima dels interessos de la propietat».

 

Tant el PP com Ciutadans van manifestar la seua intenció d’acatar l’informe del tècnic municipal, que recomanava la continuïtat d’aquest PAI, tot i atenent a l’interès general. No obstant, Sanchis va assenyalar que «l’apreciació de l’existència d’interès general com a causa de no caducitat del PAI és competència dels representants de la població al ple i no d’un tècnic municipal».

 

L’alcaldessa va recordar a la corporació que, al demanar l’informe del Consell Jurídic Consultiu, s’està complint amb la legalitat i que «resulta vergonyós que durant tots estos 11 anys no s’haja executat el PAI i ningú haja fet res». En qualsevol cas, i a l’espera de que es pronuncie el Consell Jurídic Consultiu, la possible caducitat del PAI no té per què suposar necessàriament la requalificació dels terrenys com a no urbanitzables.

 

Hi ha causa legal per a la caducitat, donat l’incompliment de la societat responsable de la urbanització de les obligacions que tenia com a tal, i la proposta sol·licitada en el termini d’al·legacions per la mercantil suposa una modificació del projecte d’urbanització que va en contra de l’article 135 de la LOTUP, que estableix el següent: “si fora necessari que l’actuació urbanística s’executara en forma diferent a la programada inicialment, haurà de procedir-se a la resolució del programa d’actuació en vigor i a la tramitació d’un altre sota les condicions pertinents d’acord amb la llei”.

 

L’expedient complet serà ara remés al Consell Jurídic Consultiu per a aquest emeta el dictamen preceptiu però no vinculant a la proposta de caducitat de l’esmentat PAI.

 

Algunes dades sobre el PAI dels sectors 31 i 32:

158,842,65 m2 de superfície total

92.333.30 m2 adjudicats de parcel·les edificables

59.604,28 m2 de sostre edificable

Entre  550 i 600 vivendes projectades