Font: www.godella.es

Representants dels Ajuntaments de Godella, Rocafort, Burjassot i Massarrojos s’han reunit aquest matí per dissenyar un projecte comú per al barranc dels Frares, i fer front així al problema d’inundabilitat que pateixen tots quatre municipis.

De manera conjunta, els quatre pobles han presentat un document al director general de l’Aigua, Manuel Aldeguer, al qual es recull la proposta d’habilitar infraestructures verdes que drenen l’aigua de les avingudes i construir un canal subterrani «tan reduït com siga possible» que connecte el barranc amb el Palmaret Alt (Massarrojos).

Tots quatre pobles coincideixen en la urgent necessitat d’evitar els danys provocats per les pluges torrencials a aquesta zona de l’horta. A l’acord es parla de realitzar, en primer lloc, una intervenció a la zona del Bovalar de Godella, construint una infraestructura verda -bé siga un tanc de tempesta o una bassa de laminació- que puga absorbir les aigües pluvials. Al final del barranc s’hauria d’habilitar una altra bassa de laminació per tal de frenar i canalitzar les avingudes.

L’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, ha presentat totes les reivindicacions del Consell d’Urbanisme i Medi Ambient i del Consell Agrari, com eren un preu just per a les expropiacions i que en la bassa de laminació de l’horta es puga continuar conreant.

Per la seua part, el regidor de Medi Ambient de Godella, Fernando Oliveros, ha destacat que «a la reunió de hui s’ha adoptat una solució que resol el problema de les inundacions, que és menys agressiva en l’Horta i més sostenible en el Medi Ambient».

A la reunió han estat presents l’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis; el regidor de Medi Ambient de Godella, Fernando Oliveros; l’alcalde de Rocafort, Víctor Jiménez; el regidor de Medi Ambient de Rocafort, Eduard Comeig; la regidora de Burjassot, Lluna Arias; l’alcalde de Massarrojos, Carles Verdaguer; Enrique Pastor, de la Secretaria Autonòmica de Medi Ambient; i el director general de l’Aigua, Manuel Aldeguer; així com representants dels col·lectius ecologistes Per l’Horta, Agró i Godella en Lluita contra les Inundacions i defensa del Medi Ambient.

Llig l’escrit comú dels quatre municipis