L’Ajuntament busca amb el veïnat una solució consensuada per al repte urbanístic del barri Conxeta

L’alcaldessa de Godella i regidora d’Urbanisme, Eva Sanchis, i el regidor de Medi Ambient, Fernando Oliveros, junt a personal del departament d’Urbanisme de l’Ajuntament, es reuniren el darrer dilluns 6 de novembre amb els veïns i veïnes del barri Conxeta per tractar de buscar una solució consensuada a les obres d’urbanització que s’han d’escometre en eixa zona.

 

Aquest barri, que conforma un sector de sol urbà no desenvolupat urbanísticament, presenta com a principal problemàtica la falta d’execució dels serveis urbanístics (enllumenat, voreres, zones verdes, xarxa d’aigua potable, clavegueram, etc.), així com un considerable grau de consolidació per l’edificació. La superfície total és de 78.958,67m2.

 

Tal i com informà al veïnat l’alcaldessa, Eva Sanchis, «l’obligació de desenvolupar i costejar les obres d’urbanització correspon als propietaris. Aquestes obres es poden realitzar per gestió directa de l’Ajuntament, o bé per gestió indirecta, amb la qual cosa serien els veïns i veïnes qui haurien de buscar una empresa constructora que presentara un projecte».

 

El regidor de Medi Ambient, Fernando Oliveros, comentà que «l’Ajuntament te la intenció de que la solució siga el més consensuada possible, doncs no veiem aquest barri com un negoci i en cap cas obtindrem cap benefici econòmic d’ell».

 

A aquesta reunió assistiren aproximadament un 50% del total de propietaris que hi ha al barri, doncs al mes de juliol ja es celebrà un primer encontre. Entre els assistents a aquest segon, hi havia veus que optaven per una gestió indirecta i altres que preferien que fóra l’Ajuntament qui s’encarregara de la licitació de les obres.

 

En qualsevol cas, Sanchis va advertir que «des del consistori no tenim cap idea preconcebuda i la nostra intenció és que aquest tema es resolga d’una manera pactada -com s’ha fet amb l’unitat d’execució número 2 del sector 11-, perquè així ho estem fent durant tota la legislatura, apostant per un urbanisme de consens com a solució als reptes del poble en aquest àmbit».

Arxivat en: Participació, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *