Font: www.godella.es

Amb motiu de la convocatòria de subvencions del Pla Provincial d’Obres i Serveis i el Pla d’Inversions Financerament Sostenibles de la Diputació de València, el departament de Modernització de l’Ajuntament de Godella ha sol·licitat el finançament de la nova versió del programa de gestió del padró municipal d’habitants i la millora de l’aplicació de firma electrònica de factures.

A hores d’ara, el programa de gestió del padró municipal permet, a través de la seu electrònica de l’Ajuntament, descarregar automàticament un certificat d’empadronament individual a totes aquelles persones usuàries que accedisquen amb certificat digital. Amb la nova versió, a més a més de millorar la gestió i la connectivitat del programa, es permetrà, amb les garanties legals oportunes, la descàrrega automàtica de certificats de convivència.

Respecte a la millora de l’aplicació de firma electrònica de factures, es podrà signar les factures des de dispositius mòbils, permetent a les persones responsables de les diferents regidories fer aquests tràmits sense necessitat d’estar físicament en l’Ajuntament.

El regidor de modernització, Joan Alonso, ha valorat molt positivament les millores. Pel que respecta al programa de padró, «facilitarà les tramitacions relacionades que ha de fer la ciutadania»; i respecte a la firma electrònica, «donat que la majoria de regidors i regidores compatibilitzen el seu treball amb la dedicació a l’Ajuntament, agilitzarà la tramitació dels pagaments, permetent a l’Ajuntament mantindre el període mitjà de pagament en els terminis tan curts que s’han aconseguit en l’exercici 2017», ha comentat.

Respecte a la previsió de funcionament, des de la regidoria afirmen que la implantació de les millores es farà en el termini més breu possible, probablement en el primer trimestre de 2018.