S’aprova el reconeixement extrajudicial de crèdits per pagar a proveïdors amb l’abstenció de Cs i CET

Font: www.godella.es

Ahir, dijous 1 de febrer, el ple de l’Ajuntament de Godella va aprovar en sessió extraordinària urgent el reconeixement extrajudicial de crèdits 1-2018 per import de 50.023,81€, amb els vots favorables de l’equip de govern i l’abstenció de Canviem Entre Tots i Ciutadans. Després que l’oposició votara en contra d’aquesta mesura en el ple ordinari de gener, ara sí es podran pagar el mig centenar de factures de proveïdors externs que tenien alguna objecció per part d’intervenció.

L’alcalde accidental, Fernando Oliveros, va presidir aquesta sessió en absència d’Eva Sanchis, i va explicar que des del grup de govern ja s’han pres mesures per impulsar un pla de treball específic respecte a tots els contractes que estaven pendents d’iniciar-se. I pel que fa a aquells que s’han de solucionar, s’ha previst que els tècnics de l’àrea es queden els dijous de vesprada a treballar en aquest assumpte.

El regidor de Contractació, Joan Alonso, va afegir que també està prevista la incorporació de la figura d’un tècnic de contractació general que ajude a adaptar tots els contractes pendents a la nova normativa, a més de tot el pla d’estudi de modernització de la contractació, aprovat des de desembre de 2016, que s’està posant en marxa.

Per la seua part, el portaveu de Ciutadans, Vicente Calatayud, va explicar el motiu de l’abstenció del seu grup en aquesta segona votació: «Nosaltres mai hem tingut la intenció de que els proveïdors no cobraren, però hem demostrat, junt amb la resta de l’oposició, que a l’Ajuntament no s’estan fent bé les coses pel que respecta a la gestió dels contractes. Hi havia irregularitats que no es podien seguir consentint, i això volíem expressar amb el nostre vot en contra. No obstant, amb l’aplicació de mesures correctores, ens abstindrem, però aquesta abstenció no vol dir un paper en blanc per a l’equip de govern. Ens tornarem a oposar amb fermesa davant qualsevol proposta de l’equip de govern en que es pretenga l’alçament d’objeccions per part de la intervenció».

També des de Canviem Entre Tots, Irene Ferré va justificar la seua abstenció: «El reconeixement extrajudicial de crèdits no es pot convertir en un colador de factures que s’han de gestionar per una altra via, que és la dels contractes. Sembla que gràcies al nostre vot en contra, el govern municipal s’ha posat les piles i ha engegat el mecanisme per fer les coses com s’han de fer. Ens abstindrem i els donarem un vot de confiança, però serà l’últim».

En aquest punt, el regidor d’Hisenda, Voro Soler, va recordar-li a Ferré que en abril de 2016 es va aprovar una proposta de reconeixement extrajudicial de crèdits de 110.368€, signada per Remedios Catalunya, en aquell moment regidora d’Hisenda per CET. «El que vull dir és que sempre hi ha un espai d’imperfecció en l’administració perquè afortunadament aquesta és molt garantista», va comentar.

Per últim, el portaveu del PP, José María Musoles, va argumentar que votarien en contra com a mesura de protesta per posar de manifest que no tot funciona bé a l’Ajuntament.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *