Font: www.godella.es

El darrer 31 de març va finalitzar el termini de votació al procés de participació ciutadana per decidir quines seran les properes inversions a Godella. El projecte per a redactar un Pla Director i actuar al parc de la Devesa ha estat el més recolzat amb un 24,32% dels vots registrats a la plataforma digital.

L’Ajuntament ja és propietari d’aproximadament 17.000 m2 del parc de la Devesa i ja s’ha executat la tanca de separació entre la propietat municipal i la de la Congregació. Ara es tractaria de dur a terme una actuació molt respectuosa amb l’immens valor botànic de la mateixa i en la que es podrien establir itineraris saludables i botànics, zona de jocs infantils, i zona d’esplai amb taules i cadires, fonts, llums, una pèrgola, etc.

Segons ha informat la regidora de Participació Ciutadana, Tatiana Prades, el de la Devesa serà un dels projectes que es demanarà a l’Oficina Tècnica per presentar al Pla Provincial d’Obres i Servicis (PPOS) de la Diputació Valenciana.

En segon lloc ha quedat la proposta per condicionar l’antic mercat municipal i reconvertir-ho en local d’associacions, que ha comptat amb un 23,78% dels vots. Per darrer i amb molta igualtat s’han recolzat els projectes de dur a terme una zona verda per a la pràctica de l’esport, amb un espai habilitat per a gossos i un altre amb paellers, taules i cadires, a la carretera de Rocafort (18,38%) i el de realitzar una auditoria energètica i instal·lar plaques solars en aquells edificis que siguen viables i recomanables (17,57%).

Les altres propostes que es podien votar i que amb comptat amb un recolzament minoritari eren la de crear un espai d’oci al parc de les Pedreres (8,65%), condicionar una cuina a l’edifici de Serveis Socials (5,14%), i restaurar i ficar en ús la casa dels Peons Caminers (2,16%).

Prades s’ha mostrat satisfeta amb la resposta de la ciutadania. «Mai s’havia realitzat una consulta d’aquesta índole i, tot i que esperem que la participació vaja creixent en propers processos de votació, pense que és bo que els veïns i veïnes del poble expressen quines són les seues prioritats en votacions com aquesta», ha comentat.