Vila Eugènia es prepara per rebre les noves exposicions de Lloris, Belenguer i Garay

Font: www.godella.es

Després de les exposicions d’Espai Propi en gener, 40 anys del CEE Koynos en febrer, i la mostra de l’equip de dones Argo en març, el centre d’art Vila Eugènia prepara les seues parets per rebre les obres de nous artistes.

Primerament, entre el 13 d’abril i el 13 de maig, està tenint lloc l’exposició individual del pintor i artista godellenc Germà Lloris, amb una interpretació molt personal de distints paisatges de València. Els quadres, d’estil quasi abstracte, es tracte des d’un punt de vista hipotètic aeri, que l’artista ha anant desenvolupant durant anys. Aquesta sèrie està també representada de manera permanent des dels seus inicis al Museu Pedralba 2000, que dirigeix el seu propietari Vicent Garcia, un important galerista de la renovació plàstica valenciana i espanyola.

Més tard, entre el 25 de maig i el 15 de juny rebrem la pintura de Mir Belenguer, un artista autodidacta amb més de 60 anys de trajectòria. Tal i com el defineix Mario Antolín, «és un gran pintor adscrit al més pur estil realista, al que ha arribat després d’una lenta recerca de la seua pròpia personalitat creadora. Sap trobar l’autenticitat ‘dramàtica’ sense convertir el seu poema en ‘pamflet’. El seu sorprenent domini del dibuix, la sobrietat buscada de l’ús del color, el seu rebuig de tot efectisme, la suau i freda matisació de la llum i el sotmetiment del pintor a una realitat, no inventada, eleven l’obra de Mir Belenguer a la categoria dels més destacats pintors realistes del panorama pictòric espanyol».

Per últim, entre el 29 de juny i el 29 de juliol, tindrem la mostra del godellenc Miguel Garay, amb olis i aquarel·les de pintors valencians dels segles XIX i XX com José Benlliure, Santiago Rusiñol, Vicente Corella, Luis Arcas Brauner, Rodríguez Bronchú, Ramón Stolz, Miguel Vaquer, Emilio Sala, Salvador Tuset, Juan Bautista Porcar, José Navarro Llorens, etc.

Arxivat en: Pintura, Regidoria de Cultura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *