Els 4 diputats de la Coalició Compromís al Congrés s’ha abstingut en la votació que va tindre lloc el passat 27 de juliol, per aprovar la proposta de «sostre de despesa» presentada pel Partit socialista. En el mateix sentit ho han fet Unidos-Podemos, ERC, PdeCAT i Coalició Canària.

L’aprovació del sostre de despesa, és un pas previ a la presentació i aprovació del pressupost General de l’estat per al 2019. El PSOE ha defensat esta proposta al·legant que manté l’estabilitat pressupostària i incrementa en un 4,4% el pressupost o siga en 5.230 milions la despesa actual, en benefici també de les CC.AA.

Permetre a la Comunitat Valenciana incrementar la seua despesa en 220 milions més, no fa sinó incrementar l’endeutament de la nostra autonomia. Malgrat que reconeguem l’esforç realitzat, és totalment insuficient per resoldre el problema crònic de l’infrafinançament de la Comunitat Valenciana i la revisió de l’actual sistema és un objectiu inaplaçable.

No hem votat en contra com han fet PP i C’s. El PSOE déu reconsiderar la seua proposta i negociar amb aquells que li donarem suport en la moció de censura, per permetre més flexibilitat i incrementar la despesa social. També proposem eliminar les limitacions pressupostaries dels ajuntaments, atès que són els primers que han complit amb la «regla de gasto» i han reduït notablement el seu endeutament.