Durant esta legislatura la regidoria de personal de l’Ajuntament de Godella  es responsabilitat del grup Compromís i la ostenta la regidora Eva Sanchis, no obstant això les grans decisions sempre es prenen al si del grup de govern.

La política de personal en temps de crisi es molt difícil i no hem d’oblidar que l’Ajuntament és l’entitat que més persones té contractades segurament a tot el municipi. Més difícil la fa encara el corsé que el Sr. Rajoy ens posa a través de Decrets Lleis que ens impedeixen realment fer una política coherent de personal ja que ens priva de l’autonomia que necessitem per a dissenyar-la.

Les principals decisions que en matèria de personal hem pres des de Compromís son:

  • Davant la prohibició del Sr. Rajoy d’incrementar els diners destinats a personal a totes les administracions,  varem decidir no alliberar a cap persona durant esta legislatura (llevat de l’alcalde o alcaldessa)  per a que els diners qui hi havia al capítol de personal anaren íntegrament als treballadors i treballadores. Açò ha suposat que amés que no tenim cap assessor, els regidors i regidores tenim els nostre treballs i dediquem la resta d’hores a la gestió pública amb l’esforç personal i familiar que això suposa.

  • S’ha fet el traspàs del personal de l’extinte OAM (organisme autònom municipal) a l’ajuntament i no hem  acomiadat a cap persona.

  • Durant estos dos anys i mig no s’ha reduït el nombre de persones que treballen per a l’Ajuntament fent una important aposta pel treball públic.

  • La negociació col·lectiva i el diàleg constant amb els sindicats es la nostra manera de treballar, de fet hem convocat en este temps més vegades la mesa de negociació que durant legislatures anteriors.

  • Hem mantes les ajudes socials al personal de l’Ajuntament encara que amb limitacions.

  • Hem aprovat el requisit lingüístic per a l’accés a l’administració municipal.

  • Hem incorporat la normativa d’incompatibilitats a la relació de llocs de treball i cada treballador/a haurà de declarar quina és la situació.

  • Hem tret totes a oposició totes aquelles places que el Govern Central ens ha deixat

  • Hem desactivat els conflictes amb la policia i el personal de consergeria arribant a acords puntuals amb ells que no poden ser definitius pels impediments abans esmentats i en breu es farà un concurs entre el personal subaltern per tal de mantenir tots els serveis coberts i estabilitzar els llocs de treball.

  • Les persones que han estat contractades provenen de borses de treball on s’han complit els criteris que la normativa indica.

  • Hem elaborat un organigrama del personal que encara no hi existia.

  • Hem intentat amb un conveni amb la Universitat modificar la nostra relació de llocs de treball per a clarificar les funcions, competències i retribucions de cada lloc de treball i no ha estat possible per la falta de recolzament dels sindicats de la resta de partits i dels sindicats.

  • Hem obert expedients disciplinaris i informacions reservades per depurar responsabilitats en aquells casos en que no s’ha actuat be perquè defensar el treball públic  no es defensar actituds irresponsables que el debiliten

Però sobretot hem fet una aposta pels serveis públics mantenint i millorant l’oferta i la gestió esportiva, educativa, cultural, juvenil, social, etc…. i açò xoca de front amb els plantejaments del Partit Popular que considera que no cal cobrir baixes, ni substituir a personal que deixa el seu lloc de treball, ni incrementar hores al personal quan hi ha un augment de la matrícula, etc…  i per això tots els plenaris pregunten pels informes en contra del tècnics  que tenen las resolucions de la regidora de personal perquè per a nosaltres son serveis bàsics i pensem primer que res en les persones i per tant continuarem contractant sempre que faça falta. Lamentem molt no trobar al nostre costat al Partit Popular en la defensa del poble de Godella i sobretot lamentem la seua falta de participació quant se’ls ha demanat, i la seua falta de coherència i de responsabilitat quan exigeixen major control de personal i critiquen després amb total desconeixement les accions que es prenen.

Per finalitzar només dir que estem orgullosos de la nostra política de personal que manteniment l’ocupació pública ha reduït en més de 300.000 € les despeses de personal fent un control de la despesa pública i sense eliminar drets socials.