10462582_530277500411620_5561759919367591206_n

L’edició del festival de 2013 va ser un pas endavant cap a la consolidació del projecte.  2014 és un any de transició per dos raons: la primera és l’econòmica, un factor que malauradament ja no és novetat per les nostres terres. La continuació de les retallades econòmiques, que ens afecten directament, ens fa reduir el nombre de músics invitats. Aquest factor no és necessàriament negatiu, ja que anem a contar amb un equip de primera qualitat, com sempre, que va a oferir-mos Música de Cambra de primer nivell i es van a implicar, com sempre també, en totes les activitats pedagògiques i socials que donen sentit al projecte.

La segona raó per la que 2014 és una transició es perquè hem començat ja a dissenyar i estem treballant al mateix temps en un projecte que es presentarà al programa Europa Creativa de cara a 2015. Si succeïm, el festival s’unirà a d’altres festivals similars a Europa i es produirà un intercanvi d’artistes que va sens dubte a enriquir les nostres activitats i ens ajudarà a aconseguir una major solidesa econòmica.

En aquesta edició tenim músics ja habituals del festival i coneguts a Godella, també la guanyadora del concurs “Intercentros” i com a convidat d’honor vindrà el compositor Antón García Abril, que aquest any ha fet 80 anys i a qui li oferim un programa com a petit homenatge a la seva carrera. El públic tindrà l’oportunitat de trobar-se i xerrar amb ell, així com observar assajos oberts, com ja es costum al festival, on sempre intentem apropar al públic les entranyes del procés que culmina amb una meravellosa vetllada de concert.

El programa de Joves Talents ocupa un lloc molt important al festival. Estem convençuts de que tot el que es puga fer pels joves és una inversió fonamental que donarà fruits segurs en un futur. La convocatòria ja s’ha fet pública i esperem acollir a joves músics de tot el país. L’idea de fons és crear una plataforma que ajude als joves amb projectes de cambra a desenvolupar o a començar la seva carrera en tallers pràctics on els músics convidats faran de tutors. El festival oferirà oportunitats d’actuacions públiques on la premsa (com ja va passar l’any passat) estarà present, molt estimulant per a joves que intenten obrir-se camí. Per últim, l’agència Ad Libitum Artis es compromet a ajudar als grups seleccionats a donar-los oportunitats professionals.

Amb tot això, tenim la confiança de que aquestos vuit dies intensos de festival poden aportar al nostre públic experiències i vivències musicals que esperem es guarden a la memòria individual i col·lectiva durant molt de temps.

Joan Enric Lluna
Director del Festival Internacional de Cambra de Godella