Des de Compromís hem treballat molt durant estos 4 anys per la transparència en la gestió de l’Ajuntament. No per una transparència formal, estricta, si no una transparència real, una transparència en la gestió diària, una gestió pròxima i visible.

No obstant això, no hem d’oblidar la transparència formal, que ha d’englobar totes les activitats de l’Ajuntament, des de la publicitat de les retribucions del personal polític com l’organització municipal i responsables departamentals, fins al detall de la contractació pública. Tot això, amb respecte a les lleis i als drets dels ciutadans i ciutadanes (Protecció de dades personals, …).

És per això pel que s’ha posat en marxa el portal de transparència com a part del pacte de govern. No obstant això, estem molt lluny del que considerem que hauria de ser l’ideal de transparència, i ens queda molt camí per recórrer, tant en la transparència formal com en la gestió. Cal canviar les mentalitats de molts polítics i també cal canviar hàbits en la gestió i establir mecanismes inequívocs per a fer de la transparència part del procediment administratiu de l’Ajuntament.

Aci teniu l’enllaç al portal de transparència de l’Ajuntament, que està en continua construcció i que caldrà millorar molt.

http://www.godella.es/va/transparencia/content/portal-de-la-transparencia