El Benestar social engloba tota una sèrie d’aspectes relacionats amb la qualitat de vida i autonomia de la ciutadania, una qualitat de vida i autonomia que es considera mínima i que tot el món ha de tindre garantida. No obstant això, l’àrea de Benestar Social no només s’ha de dedicar a garantir està qualitat i autonomia mínimes directament sinó que també ha de satisfer les necessitats d’orientació i formació de la ciutadania per tal que aquells aspectes que no puguen ser resolts pels Serveis Socials municipals els resolguen les instàncies competents.

Cal millorar les prestacions municipals en relació a l’atenció a les persones dependents, a les víctimes de violència domèstica, a la tercera edat, a la drogodependència, a la integració dels immigrants.

Carta de serveis i procediments

Cal elaborar una carta de serveis de l’àrea de benestar, on hi consten detalladament tots els procediments, tràmits i ajudes que es gestionen per l’Ajuntament i el termini per a resoldre’ls. No obstant això, no podem oblidar que moltes de les ajudes i prestacions no depenen de l’Ajuntament, pel què caldrà complementar els serveis de gestió municipal amb un servei d’assessorament quan la competència corresponga a una altra administració.

Només una política integral permetrà conscienciar a la ciutadania de la importància de la salut com a estadi físic i mental ideal per a la realització personal i col·lectiva.

Programa pacient expert

Instaurarem el Programa del Pacient Expert en col·laboració amb el Centre d’Atenció Primària, pel qual formarem pacients de malalties cròniques com la diabetis i la hipertensió perquè puguen transmetre tota la informació en condició d’experts a altres malalts en la seua mateixa situació, fomentant l’empoderament d’aquest grup vulnerable.

Xarxa de Circuits saludables

Lluitarem contra el sedentarisme dels nostres ciutadans i ciutadanes creant una xarxa de circuïts al llarg del terme municipal per passejar i córrer, ampliant el número de fonts d’aigua i marcant els recorreguts amb fites que indiquen la distància, el consum calòric i recomanacions pels esportistes, i també condicionant els camins de l’horta amb punts de descans.

Potenciació i coordinació del voluntariat social

Potenciarem i coordinarem amb altres Administracions l’acció de voluntariat per mitigar els perjuís que sofreixen els grups més vulnerables del nostre poble, com aturats de llarga duració, immigrants i persones majors.

Inclusió d’informació de salut i benestar social al BIM

Inclourem al Butlletí d’Informació Municipal (BIM), incloent consells i articles útils en el camp de la salut i del benestar social, com una de les mesures del pla integral contra els mals hàbits alimentaris.

Promoció d’hàbits saludables a les Escoles

Promocionarem hàbits saludables en les nostres escoles, tant públiques com concertades i privades, a iniciativa pròpia i en col·laboració amb altres administracions.

Renda de garantia

Treballarem per garantir a la ciutadania una renda mínima que li permeta cobrir les seues necessitats bàsiques.

Menjador social

Potenciarem la inclusió de menús econòmics i saludables a Villa Teresita per eradicar la malnutrició dels grups més vulnerables del nostre poble, i promourem iniciatives de “menjar a casa” pels ciutadans i ciutadanes amb mobilitat reduïda.

Vida independent

Fomentarem la vida independent de les persones amb diversitat funcional potenciant la figura de l’assistent personal.

Centre de dia polivalent per a majors

Treballarem per millorar les instal·lacions municipals existents, creant una gran zona polivalent perquè les persones majors de Godella puguen gaudir millor d’un centre de dia propi, on desenvolupar un fum d’activitats en benefici propi i de tot el poble.

Gimnàs de rehabilitació a l’abast públic

Dotarem les instal·lacions del gimnàs municipal amb equipament específic per a rehabilitació i exercicis per a majors, per garantir el dret a la salut dels nostres ciutadans i ciutadanes. Estudiarem la possibilitat de conveniar el centre amb la conselleria de Sanitat.

Serveis i tallers de proximitat per als majors

Mantindrem i treballarem per millorar els servei de proximitat que existeixen actualment per als nostres majors (perruqueria, callista, tallers de memòria,…). Mantindrem un diàleg continu amb les persones destinatàries per a detectar necessitats i implantar-ne de nous.

Consells en l’àrea de Salut i Benestar Social

Cal impulsar la constitució del consell de salut local, eina de participació ciutadana en l’àmbit de la salut, del que formaran part representants d’associacions ciutadanes, l’Ajuntament i el Centre de Salut, de manera que es puguen conèixer millor els problemes locals i/o generals, traslladar inquietuds i necessitats, i promoure iniciatives. A més, crearem un Consell de Gent Major, de manera que existisca una via organitzada i permanent de comunicació entre aquest col·lectiu i l’Ajuntament, i es puguen conèixer directament les seues necessitats i donar-los una millor atenció integral.

Godella Solidària

No podem desatendre tampoc la solidaritat internacional. Hem de tendir a reservar el 0,7 % del pressupost de l’Ajuntament a projectes de solidaritat internacional que també repercutisquen en les nostres consciències i en la nostra educació.

Cal que tots els projectes subvencionats per l’Ajuntament es facen visibles a totes les persones de Godella. És necessari que, anualment, es faça una exposició pública conjunta o particular de cada projecte .

Sanitat Pública

Defensarem la gestió pública dels serveis sanitaris com a garantia d’atenció a la totalitat de la ciutadania i reclamarem davant la Conselleria l’adequació de la plantilla i l’increment de l’eficàcia i els serveis del Centre d’Atenció Primària.

Ambulàncies 24 hores

Seguirem reclamant a la Conselleria de Sanitat la reinstauració a Godella del servei d’ambulàncies les 24 hores, ja que entenem que és fonamental per garantir l’accés a salut de tots i totes.