Tenim un compromís amb Godella, tenim un compromís amb tu: Joventut

La joventut dels nostres pobles necessita d’una atenció important perquè són el motor del nostre futur i la força del nostre present.

El programa de joventut que presentem ha estat tractat amb cura i deteniment perquè està fet pels propis joves i per mares i pares preocupats pels seus fills més menuts. Treballarem per garantir un futur digne a tota la joventut de Godella.

Espai jove AlMatadero

AlMatadero és un projecte jove, que ha intentat oferir activitats i convertir-se en un punt d’encontre per als joves, però que no ha acabat de quallar. El projecte necessita d’un nou impuls, noves idees, més treball i, sobretot, la implicació de tots els sectors de joventut, tendint a l’autogestió.

El personal tècnic ha d’estar en contínua formació, validar les seues competències i  reciclant-se.

A més a més, no podem viure aïllats de la resta del món, cal que ens adherim a consells de la joventut comarcals i a xarxes joves constituïdes de les que els joves de Godella podrien participar i beneficiar-se (per exemple joves.net).

Conciliació d’oci i descans

Volem deixar constància i som sabedors que les ubicacions d’ AlMatadero i El Molí han originat en el veïnat mes immediat molèsties per no respectar el temps de descans, i és per aquest motiu pel que les activitats que es programen dins del recinte tindran un horari compatible amb la convivència amb el veïnat.

Millora de les instal·lacions

Els nostre joves necessiten d’un espai de reunió adient, absolutament condicionat, perquè si des de les institucions municipals pensem que tindre quatre parets és suficient, som els primers que s’equivoquem. Els joves necessiten d’un espai net, amb prestatgeries, taules, cadires, amb més de dos ordinadors.

Programació de baix cap a dalt

La programació que es faça ha de prendre com a punt de partida el que els propis joves demandem, atendre les nostres inquietuds i, com no, recolzar-nos en les activitats innovadores que proposem.

Reiniciarem el Consell de la Joventut

Una bona ferramenta per tal d’obtindre aquesta informació de forma fidedigna seria mitjançant el Consell de la Joventut, si funcionara de forma dinàmica. Però el Consell de la Joventut, necessita un canvi profund per tal que siga útil, ja que hui en dia és un consell amb una participació pràcticament nul·la i amb el qual els joves de Godella no es troben identificats. Cal encetar un procés participatiu per a redefinir el Consell i fer-lo útil i dinàmic, empoderant la joventut i donant responsabilitat en la gestió.

Oci nocturn

Seria molt interessant comptar amb un projecte d’oci nocturn els dissabtes a la nit com a alternativa a l’oci tradicional. Totes les persones que vivim a Godella, des de xiquets sabem que no hi ha activitats destinades al públic de 12 fins 16 anys en horari nocturn. Cal impulsar este projecte d’oci nocturn perquè siguen les diferents entitats municipals, fent-los partícips i responsables, els que proposen i es facen càrrec de diferents activitats (senderisme, cinema, jocs, xarxes, tallers,….), compatibles amb el veïnat.

Activitats per als més menuts

En coordinació amb l’àrea d’educació, cal realitzar una programació d’activitats per a xiquets menuts (0-11 anys), que fomente la implicació i coneixement dels pares i els xiquets.

Presència a les xarxes socials

Els joves donen molta importància a les xarxes socials, perquè suposen immediatesa i efectivitat. El personal tècnic ha de dominar el llenguatge 2.0 i tots els canals que els joves empren: facebook, Instagram, Pinterest, tuenti, twiter….perquè necessitem que vinguen a les activitats que se programen per tal d’aconseguir que la nostra joventut es desenvolupe i cresca de forma òptima.

Font d’ocupació  laboral

Hem de continuar afavorint la gestió directa de les diferents escoles que es duen a terme al nostre municipi (Escola de Nadal, Pasqua i Estiu) així com facilitar la formació dels joves en aquest area organitzant de forma anual el cursos de MTL, AJ1 o Formador d’animadors.

Accés a la vivenda

Especial referència volem fer a l’accés dels joves de Godella a una primera vivenda al poble. El problema de la vivenda és un problema que no és nou, des de sempre els joves han tingut problemes per a accedir, i no només a Godella, sinó arreu. No obstant això, el nostre poble presenta alguns problemes afegits com són l’urbanisme horitzontal predominant i l’elevat preu del m2. Cal fomentar la promoció pública de vivendes de protecció oficial en règim preferentment de lloguer i/o de lloguer amb opció de compra. Cal estudiar la possibilitat d’ajudar econòmicament als joves que es lloguen pisos a Godella.

Arxivat en: Godella, INFORMACIÓ, Pàgina recomanada, Temes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *