La marca blanca de Podemos en Godella, dona suport a una moció del PP-Cs de reprovació de l’alcaldessa i del Govern de Godella (COMPROMIS-PSOE-EUPV)

En el dia de hui (dimarts 8 de maig 2018) s’ha discutit i votat una moció dels regidors de Partido Popular i Ciudadanos per a reprovar a l’alcaldessa Eva Sanchis i amb ella al govern municipal de Godella.

La petició basa la seua argumentació en una suposada discriminació en la tramitació de les mocions presentades per estos grups. Argumentació que els fets desmenteixen perquè totes les mocions presentades per PP i C’s, han estat incloses en l’ordre del dia de les comissions i plens corresponents, sempre que hagen estat reglamentàriament presentades. En molts casos, sobretot en les mocions de C’s, han estat inclús votades a favor per unanimitat. Solament una moció, que feia referència al sou dels membres del consistori, ha estat desestimada, basant-se en els informes contraris de la Secretaria municipal i de l’assessoria jurídica. El que PP-C’s pretenien era fer un circ i saltant-se la legalitat vigent, votar temes per als quals no són competents. Al portaveu del PP, li molesta que l’alcaldia sol.licite informes de legalitat, quan molt sovint les seues propostes entren en contradicció amb la normativa vigent.

Es contradictori que s’acuse a l’alcaldessa d’antidemocràtica, quan l’ajuntament de Godella és capdavanter en participació ciutadana. Amb una dotzena de consells assessors on participen membres dels grups politics i també ciutadans a petició pròpia o en representació de col·lectius. Molts municipis s’ha interessat per l’experiència de Godella. S’ha guanyat en transparència: a més a més dels requeriments legals, l’agenda de l’alcaldia és publica en la web i les comissions informatives són obertes al públic. Les competències d’alcaldia, s’han delegat en la Junta de Govern Local. S’ha creat una junta de portaveus per escoltar als grups politics, abans dels plens.

Sens dubte la posició de la dreta (PP i C’s) obeeix a una estratègia electoral de desgast del govern progressista de Godella, a un any vista de les eleccions municipals. El que ens resulta incomprensible és la complicitat de la marca de Podemos en Godella (Canviem entre tots) amb esta estratègia. Malgrat que recentment Compromís hem mantingut reunions a nivell de regidors i de diputats amb la direcció de Podemos per acostar posicions. Malgrat que diversos membres del govern municipal han intentat contactar amb els regidors de Godella, per a reconduir la situació, la resposta ha estat no agafar el telèfon i amagar-se vergonyosament fins el dia del ple, per a sumar-se finalment als plantejaments de PP-C’s.

L’esquerra és plural i tant a nivell de Godella, com en València i estem condemnats a entendre’s, si volem oferir alternatives de govern progressistes en els nostres municipis i a la Generalitat i estes accions ho dificulten cara al futur. Desgraciadament estes actituds discrepants i extemporànies, mostren el baix nivell polític i la deriva, d’una part de l’esquerra local, que en casos extrems com el d’Alacant ha arribat fins i tot a obrir el camí a una involució política.

Godella 8 de maig 2018

Comunicat de la Permanent del BLOC en suport s Eva Sanchis

Intervenció d’Eva al ple

Intervenció de Joan al Ple 

Entrada en la pàgina d’Eva al facebook

Nota en la web godella.es

Las Provincias

 

Arxivat en: Alcaldia, Compromís, General, Godella, INFORMACIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *