L’Agència de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Godella es va sumar a la commemoració del Dia Europeu de les Llengües en l’acte que es va celebrar el passat 26 de setembre i que va servir, a més, per a presentar les línies generals que marcaran la política de la Generalitat en matèria lingüística i de gestió del multilingüisme.
El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, va destacar que les llengües són motiu de riquesa, de suma, d’integració. «Com a mediterranis que som, volem posar en valor el mar de llengües que ens envolta i, sobretot, posar èmfasi en l’enorme sort que tenim els valencians i les valencianes de disposar de dues llengües oficials». Segons Marzà, les dues llengües oficials, valencià i castellà, haurien d’aconseguir l’equilibri, «han de conviure en igualtat de condicions i per això caldrà aprofundir en la revaloració social del valencià».
Per la seua banda, el director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, va declarar que l’Administració té el deure de garantir els drets lingüístics de les valencianes i dels valencians i això passa per assegurar l’accés dels ciutadans a l’aprenentatge de quatre llengües, això és, les dues llengües oficials de la Comunitat, el valencià i el castellà, una llengua de comunicació internacional com l’anglès i una segona llengua estrangera. «Tots tenim la nostra part de responsabilitat en aqueix procés de reequilibri lingüístic –va assenyalar el regidor de l’Agència de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Godella, Joan Cardo– i, des de l’oficina, contribuïm, en la mesura de les nostres possibilitats, a aconseguir-ho».
A l’acte van assistir, a més, representants i tècnics lingüístics de les institucions autonòmiques, de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, dels municipis, de les universitats, de les escoles oficials d’idiomes i d’entitats cíviques.