La participació ciutadana aposta pel vot telemàtic i fixa les assemblees el 10 i 17 de maig

Font: www.godella.es

Vora 40 persones acudiren ahir a l’assemblea de participació ciutadana, que es va celebrar al saló d’actes de Vila Teresita i que acordà per unanimitat l’adquisició d’un sistema de vot telemàtic que servirà per triar les propostes a que es destinaran els pressupostos participatius de 2017. D’altra banda, es van definir les properes reunions, que seran el dimecres 10 de maig (la temàtica) i el dimecres 17 de maig (la de barris), totes dues a les 19:30 h a Vila Teresita.

Per tal d’incorporar aquesta plataforma de vot telemàtic, que substituirà el sistema de vot tradicional, es van haver de modificar alguns punts de l’autorreglament de participació ciutadana. Així, tal i com es va decidir, passarem a tindre ara una doble votació. En un primer termini, es triaran les 8 propostes més adients, atenent a una breu explicació que estarà disponible a la plataforma digital. Aquestes propostes elegides seran objecte de valoració per part dels tècnics, que determinaran la seua viabilitat econòmica, i una vegada elaborats els informes, hi haurà una segona votació que decidirà quins són els projectes que es duen a terme amb la partida de 40.000 euros amb que està dotada la participació ciutadana a Godella.

Per presentar propostes s’han d’omplir els formularis corresponents que es poden descarregar de la web municipal (http://www.godella.es/va/participacio-ciutadana/content/formularis-participacio), encara que també es repartiran a les assemblees. Serà allí quan s’hauran de defensar, i com a novetat enguany els veïns i veïnes que hagen fet la proposta podran delegar en una altra persona per tal que l’expose. Donat que s’elimina el sistema tradicional de votació a les assemblees i es substitueix pel vot telemàtic, desapareix també el mínim de 50 persones que havien d’estar presents a les assemblees per tal que aquestes tinguessin validesa. La regidora de l’àrea, Tatiana Prades, recordà que, en qualsevol cas, «resulta convenient vindre i participar a les assemblees per tal de conèixer els detalls i les motivacions de les diferents propostes».

Respecte a la plataforma de vot telemàtic, Prades explicà que funcionarà de manera coordinada amb el padró municipal. Les persones empadronades a Godella i majors d’edat que vulguen participar de la votació hauran de registrar-se amb el seu nom, cognoms i DNI. «Amb aquest sistema s’estem adreçant a una població de 10.522 persones», recalcà la regidora. Aquells veïns i veïnes que no disposen d’Internet a casa, podran acudir als diferents punts municipals que estaran habilitats per fer la votació al centre cultural Xicranda i al casal jove AlMatadero, i que comptaran amb l’ajuda de treballadors de l’Ajuntament.

Per últim, es va decidir que les taules de participació ciutadana estaran composades per huit persones (quatre de l’assemblea de barris i quatre de la temàtica), que seran les encarregades de coordinar-se amb els tècnics municipals i intervindre en cas que hi haja alguna incidència.

Formulari propostes Assemblea de Barri

Formulari propostes Assemblea Temàtica

Save

Arxivat en: Participació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *