El grup municipal del Bloc-Compromís per Godella, ha presentat una esmena als pressupostos de la Generalitat per al 2009 sobre infrastructures hidràuliques, demanant l’execució del projecte de connexió del Barranc dels Frares amb el Palmaret Alt en els termes de Godella, Rocafort, Burjassot i Massarrojos.
Aquesta infraestructura, pressupostada en més de 10’5 milions d’euros, implica l’acondicionament i ampliació del barranc al seu pas per Godella (sector Bovalar-Polígon d’Obradors), la realització d’un canal a cel obert amb una capacitat de 60 m3/segon, que connectaria amb el Palmaret Alt i col•lectors de drenatge de pluvials en Burjassot (c/Lauri Volpi, c/Maria Ros), Godella (crta. de Bétera, crta. de Rocafort, c/Sant Bertomeu, c/Tramuntana, etc.) i Rocafort (c/López Trigo)

El secretari general del Bloc i diputat autonòmic del grup Compromís, Enric Morera, va visitar la desembocadura del Barranc en el límit dels termes de Godella i Rocafort. Acompanyat pels regidors del Bloc, Ginès Ruiz (Godella) i Jordi Sebastià (Burjassot), va ser informat de les actuacions realitzades fins el moment així com de les obres a realitzar.

Aquests varen recordar que malgrat la urgència de les obres, la Generalitat ve ajornant des de 2003 l’execució del projecte, mentre els veïns pateixen periòdicament els desbordaments del barranc, que mor front al caixer de la sèquia de Montcada i és incapaç de desaiguar més de 20m3/segon, inundant els barris de Vila Blanca i El Barranquet i el polígon industrial d’Obradors.

Per la seua part l’Ajuntament de Godella ha assumit davant els veïns afectats el compromís de realitzar un estudi de la xarxa de clavegueram municipal, així com assumir les obres de connexió necessàries amb la nova infrastructura.

Aquesta sol•licitud ha estat recolzada també unànimement, per tots els grups polítics dels Ajuntaments de Godella i Rocafort, que han coincidit en reclamar al govern de la Generalitat la realització d’aquesta important obra.
01-godella-barranc-frares