A pesar de la tensió entre els grups polítics davant la discussió i l’aprovació del pressupost municipal, tots els grups municipals es posaren d’acord en signar i recolzar les mocions presentades al plenari ordinari del passat 29 de Gener.
La moció sobre la prevenció d’embarassos no desitjats entre adolescents, recolza la política de serveis i prestacions en matèria d’anticoncepció del govern central, sumant-se a la campanya engegada pel Ministeri de Sanitat i Consum. El BLOC es felicita perquè el grup Popular que en Burjassot va dividir el seu vot davant la mateixa qüestió, en Godella es va sumar sense reserves a la mateixa.
Les mocions condemnant l’atac israelià sobre Gaza presentades pel BLOC i PSOE varen també ser assumides per EU i PP. La redacció final demana un alto-el-foc total i permanent, la fi del bloqueig i l’arribada d’ajuda humanitària i una solució definitiva al conflicte avalada per l’ONU, sobre la base de dos estats internacionalment reconeguts: Israel i Palestina. El plenari també va aprovar destinar una partida de 6.000,00 € amb càrrec al Fons de solidaritat Internacional per ajudar a les víctimes civils del conflicte. Aquesta partida serà gestionada per la organitzacions “Creu Roja-Mitja Lluna Roja” i “Metges sense fronteres.” que treballen en la zona.
El BLOC va valorar positivament l’aprovació del pressupost per l’equip de govern, especialment per l’elevat nivell d’inversió que permetrà executar projectes que estaven pendents durant anys i altres nous que s’incorporen gràcies al Fons d’Inversió Local. El regidor Ginès Ruiz va felicitar els grups polítics per recuperar la normalitat democràtica en l’elaboració i la discussió dels pressupostos i va destacar l’elevat grau de coincidència manifestat pels portaveus pel que fa a les necessitats d’equipament de Godella.
“Podem discutir sobre prioritats, i cadascú tindrà les seues però tots sabem que cal acometre la reforma del poliesportiu i del Centre de Majors, la construcció del nou ajuntament, la pavimentació de determinats carrers o la construcció de pluvials per resoldre el problema de les inundacions. En temps de crisi les institucions han de fer un esforç extraordinari i l’obra pública ha d’actuar de motor econòmic per a donar treball i ajudar les empreses, també a nivell municipal.”

Godella Gener 2009